PDOJ student Tom Grosfeld

Ik ben nu al minder naïef over hoe een nieuwsredactie werkt.

Tom Grosfeld

student PDOJ

Blootgeven
“Als ik als journalist een gesprek met iemand voer, is de sfeer meteen heel open. Iemand durft zich vaak meteen bloot te geven, ook al ken ik deze persoon pas net. Dat vind ik mooi. Het oppervlakkige sla je samen over.” Grosfeld schrijft het liefst over mensen. Al jaren schrijft hij verhalen en proza, ‘maar ik kan in de journalistiek ook meer verhalende elementen kwijt dan ik dacht’.

Contact met mensen
Grosfeld is een van de jongsten van zijn PDOJ-lichting. Toch voelt hij zich klaar voor een plaats op een redactie. De student deed tijdens zijn bachelor communicatiewetenschap ervaring op bij Univers, het nieuwsplatform van de Universiteit van Tilburg. “Na twee jaar hier wist ik zeker dat ik de journalistiek in wilde. Ik hield al van schrijven en een fijne toevoeging aan de journalistiek is het vele contact met allerlei verschillende mensen.”

De beste pitch
“Ik had na mijn studie nog niet genoeg ervaring om zelfstandig als journalist aan de slag te gaan. Na de PDOJ zal ik minder naïef zijn over hoe het werkt op een nieuwsredactie. Welke onderwerpen komen er ter tafel? Hoe verstuur je de beste pitch? Welke mails verwijderen ze meteen? En vooral: hoe krijg je genoeg zelfvertrouwen om van je eigen ideeën te kunnen leven?”

Robots
“Ik ben blij dat we bij de PDOJ geen scriptie hoeven te schrijven over de journalistiek. We gaan echt te werk als journalisten. Daardoor weet ik steeds beter ideeën in mijn hoofd om te zetten tot artikelen. Mijn vriendin doet onderzoek naar robotisering en ik sprak iemand in haar vakgebied die seksrobots onderzoekt. Een robot die altijd ja zegt: dat is een ethisch vraagstuk dat ik graag wil omzetten in een verhaal.”

Vergelijk @count opleiding

  • @title

    • Tijdsduur: @duration
Vergelijk opleidingen