Welk aanstormend marketing talent komt ons team versterken?
Erasmus Academie zoekt nieuwe collega voor online/social media marketing

Vacature junior online marketeer (max. 0,6 fte)

Gewijzigde vacaturetekst

Erasmus Academie is een dynamische profit organisatie binnen de Erasmus Universiteit Rotterdam. Wij ontwikkelen enerzijds opleidingen voor de markt. Daarnaast bieden wij als academie voor een leven lang leren, cursussen voor een brede groep geïnteresseerden. Door het vertrek van een collega is er ruimte voor een nieuwe medewerker marketing die ons team komt versterken en via online marketingactiviteiten bijdraagt aan de groei van Erasmus Academie.

Onze droomkandidaat...

Is iemand met ervaring in online marketing in de zakelijke dienstverlening. Als je nog een opleiding volgt of net bent afgestudeerd is dat geen probleem. Zolang termen als inbound, channel, content, automation marketing en customer journey, persona's, content roadmaps jou maar bekend in de oren klinken. En als je weet hoe je data-analyses om kunt zetten naar concrete campagne- en conversie-optimalisatievoorstellen. Natuurlijk weet je ook aan welke knoppen je moet draaien voor SEO en SEA optimalisatie en begrijp je hoe content marketing werkt. Het opzetten en monitoren van social media-campagnes is voor jou nog steeds een uitdagende klus. Je weet hoe je een brede marketingmix aan online kanalen kunt inzetten voor B2B en B2C. Verder ben je creatief in het bedenken van de juiste boodschap in woord en beeld en het generen van kwalitatief goede leads.

De collega’s met wie je samenwerkt…

Vormen een hecht team van professionals dat verantwoordelijk is voor het opzetten en uitvoeren van een breed scala aan opleidingen voor verschillende doelgroepen. Samen werk je eraan dat deelnemers online hun weg naar onze cursussen vinden. Daarin adviseer je je collega’s over de te volgen strategie en inzet van middelen en ben je hun sparringpartner. Collegialiteit, is dan ook een belangrijke kernwaarde binnen Erasmus Academie. Doel is om de (online) marketing naar een hoger niveau te brengen.

Je taken en verantwoordelijkheden zijn…

  • Het opzetten van online marketingactiviteiten die bijdragen aan meer groei;
  • Toezien op een constante stroom van relevante content en de inzetbaarheid ervan op o.a. websites, landingspagina's, sociale media. Dit met de juiste merkwaarden en tone of voice;
  • Uitvoeren van SEA en SEO en optimaliseren van de websites;
  • Meetbaar maken van marketingactiviteiten;
  • Verzamelen van relevante leads en deze doorsturen naar collega’s;
  • Coördineren en versturen van online nieuwsbrieven;
  • Creatieve ondersteuning van webcasts, webinars etc.

Als (junior) marketingmedewerker val je direct onder de directeur. Je werkt voor zowel de sectie PAO (postacademisch onderwijs voor professionals) als Hovo Rotterdam (academie voor een leven lang leren). Beide secties worden aangestuurd door een teamleider.

Dit zijn de functie-eisen…

Je hebt een diploma marketing op hbo-niveau of bent in de laatste fase van je opleiding. Je hebt ervaring met online tools voor online marketing. Je hebt een uitstekende beheersing van de Nederlandse taal en beheerst Engels in woord en geschrift op minimaal B2 niveau. Verder ben je creatief, stressbestendig en ondernemend. Kerncompetenties zijn: samenwerken, resultaatgerichtheid, leervermogen en voortgang bewaken.

Als organisatie hebben we verder hoog in het vaandel staan: integriteit, zelfreflectie, initiatief en organisatiesensitiviteit.

Prima arbeidsvoorwaarden...

Het betreft voorlopig een tijdelijke, parttime aanstelling van maximaal 0,6 fte voor een jaar in een prettige en dynamische werkomgeving. Het salaris is afhankelijk van je opleiding en ervaring. Erasmus Academie biedt je voorts een aantrekkelijk arbeidsvoorwaardenpakket, met onder meer een ruime verlofregeling en natuurlijk 8% vakantiegeld. Bij blijvende groei van de organisatie en goed functioneren, dit ter beoordeling aan de werkgever, behoort verlenging van je aanstelling nadrukkelijk tot de mogelijkheden. Indiensttreding per direct.

Meer over Erasmus Academie...

Erasmus Academie is een zelfstandige BV, onderdeel van de EUR Holding BV en gerelateerd aan de Erasmus Universiteit Rotterdam. Erasmus Academie organiseert in samenwerking met wetenschappers van de Erasmus Universiteit Rotterdam en andere organisaties cursussen op postacademisch niveau voor professionals en organisaties. Daarnaast verzorgt Erasmus Academie onder de naam Hovo Rotterdam de academie voor een leven lang leren.

Reageer voor 2 december…

Stuur je curriculum vitae én een bondige motivatiebrief onder vermelding van 'Vacature marketing' voor maandag 2 december per mail aan Ad Hofstede, hofstede@erasmusacademie.nl. Sollicitaties zonder motivatiebrief worden niet in behandeling genomen. De gesprekken vinden plaats in week 50.

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.

Meer informatie...

Voor meer informatie over de functie kun je contact opnemen met drs. Ad Hofstede, directeur Erasmus Academie, telefoon 010 – 4082090.