Variscopic

S.V.K.T. Variscopic is de studievereniging van de bachelor Klinische Technologie en de master Technical Medicine aan de Technische Universiteit Delft, Universiteit Leiden en Erasmus Universiteit Rotterdam. De naam Variscopic is afgeleid uit de woorden ‘Varius’ (anders/divers) en ‘Scopeo’ (kijken). Dit omdat onze studenten anders kijken naar de medische en technische wereld en deze werelden samen laten komen.

Studenten Klinische Technologie worden opgeleid tot technisch-medisch professionals, die hun expertise op verschillende vakgebieden kunnen gaan inzetten. Bijvoorbeeld binnen een medisch behandelteam, maar ook bij de ontwikkeling van nieuwe medische apparatuur kunnen zij een belangrijke rol vervullen. Zo maken de studenten van nu het verschil in de gezondheidszorg van de toekomst.

Als studievereniging organiseert Variscopic vele activiteiten, zowel op educatief gebied als voor de gezelligheid. Een deel van deze activiteiten is natuurlijk open voor Erasmus studenten! Ook brengen we elk jaar een jaarboek uit en twee keer per jaar het tijdschrift 'Scope.'. Dit is een tijdschrift waar technisch-medische ontwikkelingen op de voorgrond staan. Scope is ook te bewonderen op onze website: https://variscopic.nl/vereniging/tijdschrift-scope . Daarnaast houdt Variscopic zich ook bezig met de onderwijskwaliteit van de opleiding.

Elk jaar kent S.V.K.T. Variscopic een bestuur, bestaande uit vijf studenten van Klinische Technologie, die de vereniging besturen. Ben je benieuwd wat wij allemaal uitvoeren? De vereniging is te bewonderen op onze eigen website (https://variscopic.nl), LinkedIn, Instagram en Facebook. Ook kan je ons altijd bellen (015 278 59 47) of een mailtje sturen naar secretaris@variscopic.nl.