Muziek in de Zorg

Muziek zit overal om ons heen. Het wordt gemaakt door de regen die valt, door de wind die beweegt, door de trillingen van je stembanden. Zoals elke vorm van kunst, kan muziek ons helpen om onszelf beter te leren kennen. De muziek die je mooi vindt, kan je iets vertellen over jezelf. Ook weet de mens al duizenden jaren dat muziek iets doet met je gemoedstoestand, je motivatie en zelfs met je zelfvertrouwen en moed. Daarom werd muziek vroeger vaak gebruikt bij oorlogen. We luisteren bijna elke dag naar muziek, maar weten we eigenlijk wat het met ons lichaam doet?

Kan muziek ervoor zorgen dat we beter presteren, bijvoorbeeld op het tentamen? Kunnen bepaalde muzieksoorten jou meer kans geven op dementie later? Kan muziek gebruikt worden om de mentale gezondheid van iemand te verbeteren of zelf om een psychiatrische stoornis te behandelen? Dit jaar beloven we jullie veel interessante activiteiten over de invloed van muziek op het menselijk lichaam en hoe we muziek kunnen gebruiken om de zorg te verbeteren en om ons leven makkelijker te maken. Onze activiteiten bestaan onder andere uit lessen en symposia met artsen die de muziek gebruiken in hun vakgebied en op de operatiekamer, sociale activiteiten met medestudenten die van kunst houden, concerten en een jaarlijks lessenreeks*. Ook geeft ons project een unieke kijk in het leven van gepassioneerde artsen en musici en biedt het een originele invalshoek waarmee jij je kan onderscheiden.

*De lessenreeks is een jaarlijks hoofdonderdeel van ons programma, waarbij je je kunt inschrijven voor een serie van allerlei geneeskunde gerelateerde, muzikale onderwerpen. Hierbij is muzikale kennis niet vereist.

Contact

Bij interesse kan je ons altijd bereiken via de mail, facebook of instagram. Ook kan je ons volgen op facebook en/of instagram voor meer informatie over onze groep en voor wekelijkse posts over kunst en het verband

Instagram: @mindz.gers

Bekijk de facebookpage

Vergelijk @count opleiding

  • @title

    • Tijdsduur: @duration
Vergelijk opleidingen