Vereniging Chirurgie voor Medisch Studenten (VCMS)

De Vereniging Chirurgie voor Medisch Studenten is een landelijke organisatie opgericht voor en door studenten met een interesse in de chirurgie en gemodelleerd naar zogenaamde Surgical Societies die in het Verenigd Koninkrijk en in de VS gebruikelijk zijn. Inmiddels is VCMS vertegenwoordigd op alle medische faculteiten in Nederland, waarbij VCMS Rotterdam in het collegejaar 2015-2016 van start is gegaan.

De missie van VCMS Rotterdam is om studenten met interesse in de chirurgie een platform te bieden om in een open werkomgeving met medestudenten en specialisten deze interesse verder uit te diepen, uit te breiden en vorm te geven. Dit proberen we te faciliteren met behulp van een jaarprogramma bestaande uit praktische workshops en masterclasses gegeven door artsen uit snijdende en aanverwante specialismen. Het programma van VCMS Rotterdam loopt van oktober tot medio juli met ongeveer twee bijeenkomsten per maand.

VCMS Rotterdam heeft jaarlijks plek voor 50 tweede- en derdejaars bachelor studenten. 

Jaarprogramma:

Het jaarprogramma van de Vereniging Chirurgie voor Medisch Studenten bestaat uit ca. 15 workshops en masterclasses verspreid over het collegejaar. De thema’s van de workshops en masterclasses variëren, waarbij wij er naar streven om in twee jaar tijd alle snijdende en aanverwante specialismen aan bod te laten komen. Verder faciliteren wij toegang tot verschillende nationale en internationale congressen en zijn er een aantal vaste activiteiten die jaarlijks terugkomen, zoals: de hechtcursus, het VCMS Rotterdam symposium en de summerschool.

Meer informatie over de vereniging en alle activiteiten is te vinden op onze website.

Contact

E-mailadres
rotterdam@vcms.nl

Vergelijk @count opleiding

  • @title

    • Tijdsduur: @duration
Vergelijk opleidingen