IFMSA Rotterdam

uniting students for global health

The International Federation of Medical Students' Associations-Rotterdam (IFMSA-Rotterdam) is een stichting die zich richt op de bewustwording en verbetering van global health in de samenleving en op persoonlijke ontwikkeling van medisch georiënteerde studenten.

Zo organiseren wij lessen, projecten, lezingen, workshops en congressen waarin studenten de samenleving voorlichten over en bewust maken van onder andere seksuele gezondheid, mensenrechten, public health en medisch onderwijs. Wij activiteiten zijn onderverdeeld onder de 7 werkgroepen die wij rijk zijn. Deze 7 werkgroepen representeren samen in totaal 18 verschillende commissies.                                                                                                             
IFMSA-Rotterdam is onderdeel van de overkoepelende Nederlandse vereniging IFMSA-NL. Zij is vertegenwoordigd op alle acht medische faculteiten van Nederland en heeft ruim 800 actieve leden, welke samen ongeveer 7200 studenten bereiken. IFMSA-NL stelt de studenten in haar netwerk in staat hun kennis en vaardigheden te benutten, te vergroten en te delen door middel van projecten en trainingen.

IFMSA-Rotterdam wordt daarnaast nog overkoepeld door zowel een europese (EMSA) als wereldwijde (IFMSA) federatie. Zo draagt IFMSA-Rotterdam op meerdere vlakken bij aan internationalisering. Een belangrijk onderdeel hiervan is dat IFMSA-Rotterdam zowel klinische meeloopstages als onderzoeksstages organiseert in het buitenland en zo medische studenten de kans biedt om kennis te maken met het gezondheidssysteem in een ander land. Ook nemen we deel aan verschillende overleggen met internationaliseringsorganen binnen het Erasmus MC en geven wij studenten de kans om internationale bijeenkomsten bij te wonen. Dit zijn bijvoorbeeld de General Assemblies (GA's) van IFMSA en EMSA, waar je medische studenten van over de hele wereld ontmoet en zaken aangaande gezondheid en gezondheidsbeleid bespreekt. Ook biedt IFMSA-Rotterdam de mogelijkheid om onderdeel te zijn van de delegatie van IFMSA naar vergaderingen van de WHO en de VN.

De stichting IFMSA-Rotterdam is te bewonderen op onze eigen website. Neem vooral een kijkje op onze website en wie weet tot volgend schooljaar! 

 

Contact

E-mailadres
rotterdam@ifmsa.nl
Kamer
Fg-217a
Adres
Wytemaweg 80
Rotterdam

Vergelijk @count opleiding

  • @title

    • Tijdsduur: @duration
Vergelijk opleidingen