SV Avicenna

SV Avicenna: medisch multicultureel

Studentenvereniging Avicenna is een medisch multiculturele studentenvereniging voor alle studenten aan het Erasmus MC en de Erasmus Universiteit in Rotterdam. De vereniging bestaat sinds 1996 en is vernoemd naar de wetenschapper Ibn Sina, een Islamitische arts. Zijn uitvindingen zijn cruciaal geweest voor belangrijke ontwikkelingen in de geneeskunde. Binnen Avicenna wordt er dan ook continu gezocht naar raakvlakken tussen medische wetenschap, ethische kwesties en de islamitische visie daarop.

Gedurende het kalenderjaar vinden er diverse activiteiten, lezingen en workshops plaats voor zowel leden als niet-leden. Zo organiseerde SV Avicenna in voorgaande jaren onder andere een cursus Arabisch, stedentrips naar Londen, Parijs & Düsseldorf en een gezamenlijke iftar. Daarnaast wordt het jaar afgesloten met een BBQ.

Ook heeft Avicenna een actieve liefdadigheidscommissie, die zich bezig houdt met allerlei acties. Zo hebben wij afgelopen jaar geld opgehaald voor het opzetten van waterputten in Sierra Leone en Burundi. Tevens hebben we geld opgehaald voor voedselpakketten in Afghanistan.

Lid worden van onze gezellige en hechte studentenvereniging is gratis en vrijblijvend. Wil je nog meer informatie? Ga dan naar onze instagram @sv.avicenna. Aanmelden kan op onze website.

Contact

E-mailadres
info@avicenna.nl
Adres
Wytemaweg 80
3015 CN
Rotterdam

Vergelijk @count opleiding

  • @title

    • Tijdsduur: @duration
Vergelijk opleidingen