Stand van zaken

Update ontwikkelingen binnen de opleiding Geneeskunde n.a.v. Coronavirus COVID-19 maatregelen (d.d. 15 april 2022 10.00):

WatToelichting
Laatste updateBekijk hier het laatste nieuws van de maatregelen voor het onderwijs in het Erasmus MC.
Buitenlandse stages

Studenten mogen hun stage/uitwisseling/veldwerk beginnen in landen of gebieden met een groene of gele kleurcode (volgens het Nederlandse Ministerie van Buitenlandse Zaken), als de partnerinstelling internationale studenten verwelkomt, en als het mogelijk is om te voldoen aan de vereisten om het land in kwestie binnen te komen (zoals de eis om een officiële negatieve Covid-19-testuitslag te laten zien). Meer informatie vind je hier.

Overweeg je een stage in een land dat – uitsluitend vanwege covid-19-redenen - een oranje of rood reisadvies heeft, bereid je dan voor met de informatie die op de Canvas-site staat.

Voor landen met kleurcode groen of geel
Je moet op de hoogte zijn dat de Nederlandse overheid op ieder moment de kleurcode van het land van je bestemming kan wijzigen en dit mogelijk gevolgen heeft voor het al dan niet doorgaan van je buitenlandstage. Je aanvaardt in dit geval de risico’s hiervan, inclusief eventuele studievertraging die je hierdoor kunt oplopen.

Houd je aan de coronaregels!Houd je aan de coronaregels in het Onderwijscentrum en het Erasmus MC.

Testmogelijkheden in het Erasmus MC

Alternatieve route (buitenom) vanaf de Westzeedijk naar COVID-testlocatie

Testen kan (kosteloos!) in het Erasmus MC. Daarnaast doen wij een beroep op ieders professioneel gedrag in dezen. Lees hier meer over testmogelijkheden en consequenties bij risicovol gedrag.

Om te voorkomen dat studenten met klachten door het ziekenhuis gaan lopen, is er een alternatieve route (buitenom) vanaf de Westzeedijk naar de testlocatie in Ba-012. Zie deze video voor een toelichting.

Richtlijnen en procedure bij quarantaine in de Coschappen

Studenten die in quarantaine moeten vanwege een positieve COVID-19 test of in quarantaine moeten vanwege contact met een op COVID-19 positief getest persoon en hierdoor (een deel van hun) coschappen missen vallen onder de facultaire richtlijnen. In artikel 4.5.4 (Omgaan met afwezigheid) wordt beschreven wat hier de richtlijnen en procedures voor zijn.
Regeling verdeling instroommomenten coschappenDe herziene regeling voor de verdeling van de instroommomenten in de coschappen is hier te vinden.
Coschappen buiten het Erasmus MC

Voor coschappen buiten het Erasmus MC geldt dat coassistenten zich houden aan de geldende maatregelen van het desbetreffende ziekenhuis.

Inschrijving voor het masteronderzoek

Studenten zijn zélf verantwoordelijk voor hun inschrijving voor het masteronderzoek. Hiervoor moet in OSIRIS een Zaak aangemaakt worden. Wij verwachten dat de studenten zich voor het masteronderzoek ingeschreven hebben (d.w.z.: het onderwerp is goedgekeurd) vóórdat het VO Masteronderzoek gegeven wordt. Tijdens dat VO wordt (door collega-studenten en docenten) immers feedback gegeven op het betreffende onderzoeksvoorstel.

Zelftesten
Er wordt geadviseerd dat iedereen die naar de campus komt zichzelf twee keer per week te latem testen met een zelftest. Zelftests kun je gratis aanvragen via www.zelftestonderwijs.nl

Vergelijk @count opleiding

• @title