Gedragsregels coschappen

Gedragsregels voor coassistenten omtrent corona

Vermoedelijk zal het coronavirus nog lange tijd bij ons blijven. Uitstel van het hervatten van de coschappen heeft grote maatschappelijke gevolgen -- niet alleen direct voor onze studenten, die lange studievertragingen oplopen, maar ook voor de zorg, omdat er gedurende een lange periode geen nieuwe artsen afstuderen en beschikbaar komen voor de arbeidsmarkt.

Het is dus zaak regels te formuleren waarmee coassistenten tóch de coschappen kunnen volgen en het risico op verspreiding van het coronavirus maximaal beperkt blijft.

Uitgangspunt voor deze gedragsregels is dat coassistenten worden gezien als artsen en zich aan de regels dienen te houden die voor artsen gelden op de afdeling en in het ziekenhuis waar zij werken.

Overkoepelend geldt voor iedere coassistent in ieder geval dat:

  1. Coassistenten zich op de hoogte stellen van de Covid-protocollen van de afdeling en het ziekenhuis waar ze het coschap volgen en zich houden aan het PBM-beleid bij Covid (rode stroom) en non-Covid patiënten (groene stroom) in de kliniek, de SEH, de polikliniek alsmede de openbare ruimten;

  2. Coassistenten die klachten hebben zich afmelden, thuisblijven en zich laten testen. Zie het Erasmus MC-protocol bij klachten (log in met je ERNA-account om te downloaden).

Vergelijk @count opleiding

  • @title

    • Tijdsduur: @duration
Vergelijk opleidingen