Richtlijnen voor studenten binnen directe patiëntenzorg

Voor studenten die werkzaam zijn in de directe patiëntenzorg van het Erasmus MC (bij niet-geïsoleerde patiënten) gelden de volgende richtlijnen:

1. Bij het betreden van het Erasmus MC draagt de student een niet-medisch mondneusmasker of II-R mondneusmasker
  2. Op een zorgafdeling draagt de student altijd een II-R mondneusmasker, tenzij men een vaste zitplaats heeft (niet op een polikamer of patiëntenkamer) en de 1,5 meter afstand kan bewaren:
    • Het II-R mondneusmasker mag niet worden hergebruikt;
    • Het II-R mondneusmasker mag u maximaal 3 uur dragen.
  3. Werkzaamheden door studenten met hoog risico* op COVID zijn meestal niet toegestaan. Studenten overleggen met hun leidinggevende voor aanvang van de werkzaamheden.

* Hoog risico COVID-19 - je hebt een hoog risico op COVID-19 indien je:

• Huisgenoot/partner bent van bewezen COVID-19;
  • Gedefinieerd bent als nauw contact in COVID-contactonderzoek;
  • Afkomstig bent uit oranje (zeer hoog) risicogebied waarvoor maatregelen nodig zijn bij terugkeer in Nederland.

Vergelijk @count opleiding

• @title