Nanobiology

Opleidingspagina voor de bachelor Nanobiology

Een nieuw onderzoeksveld op het grensvlak van natuurkunde, biologie en geneeskundig onderzoek. Dankzij technologische innovatie is het sinds kort mogelijk om biologie op nanoniveau te beoefenen en de natuurkunde van de cel te bestuderen.

In dit unieke programma heeft de TU Delft haar krachten gebundeld met de Erasmus Universiteit Rotterdam. Het focus ligt op de interacties tussen moleculen, cellen en organismen volgens natuurkundige principes. Het houdt zich bezig met de ontwikkeling van methoden en technieken voor het ontdekken van hartfalen voordat het ziekten veroorzaakt, of van een microscoop waarmee cruciale moleculen in levende cellen beter kunnen worden geanalyseerd. Nanobiologie is de studie van de complexiteit van levende systemen.

Dit relatief jonge vakgebied slaat een brug tussen natuurkunde, nanofysica, biologie en medisch onderzoek. De opleiding is geschikt voor studenten met een sterke belangstelling voor zowel natuurkunde als biologie.

De opleiding is een samenwerking tussen twee universiteiten van wereldniveau. De geavanceerde onderzoeksfaciliteiten en uitgebreide kennis maken dit een interessante omgeving om in te studeren

Vergelijk @count opleiding

  • @title

    • Tijdsduur: @duration
Vergelijk opleidingen