Gezondheidsrisico's en vaccinatieprotocol

Op sommige buitenlandse bestemmingen loop je een verhoogd risico op bepaalde infectieziekten. Sommige hiervan kunnen worden voorkomen door vaccinaties, preventieve medicatie en insectenwerende maatregelen. Het is daarom van belang om tijdig te informeren naar de te nemen preventieve maatregelen en vaccinatieschema's bij de Travel Clinic Erasmus MC of de Gemeentelijke Gezondheidsdienst (GGD) Rotterdam.

Hieronder staan een aantal maatregelen voor specifieke infectieziekten uitgewerkt. Klik op het uitklapmenu voor meer informatie. Lees daarnaast ook het vaccinatieprotocol van het Erasmus MC door voor meer informatie over vaccinering en preventie.

Als je stage gaat lopen in een gebied met een matig tot hoog infectierisico op tuberculose, raden we je dringend aan om voor vertrek een Mantoux-test te laten verrichten. Twee maanden na terugkomst in Nederland dien je deze test te herhalen.

Als je werkzaam bent geweest in een buitenlands ziekenhuis dien je, voordat je in een Nederlands ziekenhuis je opleiding gaat vervolgen, te worden gescreend op MRSA-neusdragerschap. Je kunt hiervoor contact opnemen met de Screeningsunit van de Afdeling Arbo & Milieu, tel. 010-7034426. Er zijn voor Erasmus MC-studenten geen kosten verbonden aan de MRSA-test.

Vergelijk @count opleiding

  • @title

    • Tijdsduur: @duration
Vergelijk opleidingen