Taal

Hoewel je tegenwoordig overal op de wereld met Engels goed uit de voeten kan, is het vaak ook van belang om de eigen taal van het land te beheersen. Hiermee kun je makkelijker communiceren met lokale bevolking en geeft dat ook je bereidheid weer om meer te leren over het land en de cultuur waar je tijdelijk heen gaat. Bovendien is het spreken van de taal van groot belang als je met patiënten gaat werken.

Tegemoetkoming Erasmus MC

Het Erasmus MC juicht het toe als Geneeskundestudenten een vreemde taal leren. Dit is bijvoorbeeld een goede voorbereiding op een stage in het buitenland, maar ook waardevol voor de persoonlijke ontwikkeling. Als de student een taalcursus bij het Taal- en Trainingscentrum (TTC) van de EUR of bij het Lowani Afrika Talencentrum volgt en met goed gevolg afrondt, biedt het Erasmus MC een tegemoetkoming van €50 op het cursusgeld. Download het aanvraagformulier onderaan deze pagina.

Voor taalcursussen bij andere externe aanbieders kan (let op: wel van tevoren) toestemming worden gevraagd via student.exchange@erasmusmc.nl. Lever het formulier met een kopie van het behaalde taalcertificaat in bij het Onderwijs Service Centrum. Let op: Onvolledig ingeleverde aanvragen worden niet in behandeling genomen en geretourneerd.

Vergelijk @count opleiding

  • @title

    • Tijdsduur: @duration
Vergelijk opleidingen