Partnerinstellingen Erasmus MC

Boston, Londen, Yogyakarta, Tokio, Grimsby, Santiago, Toronto, Leuven, Istanbul, Newcastle upon Tyne, Peking, Manila: zomaar een greep uit de vaste onderzoeks- en (keuze)coschapplekken, gefaciliteerd door de opleiding Geneeskunde en veelal in samenwerking met afdelingen in het Erasmus MC, voor enthousiaste en wereldwijze studenten en coassistenten...

Een masteronderzoek geeft je een unieke kans om voor langere tijd onderzoek te doen in gerenommeerde instellingen. Een keuzecoschap van zes weken kan daarnaast als 'snuffelstage' een mooie afsluiting zijn van de opleiding Geneeskunde of juist een opmaat naar meer als extra coschap in het vakgebied waarin studenten van plan zijn verder te gaan.

Sinds 2011 al is er vanuit de afdeling MKA-chirurgie o.l.v. dr. Maarten Koudstaal (MKA-chirurg) een succesvolle studentenuitwisseling voor masteronderzoek op het gebied van craniofaciale chirurgie. Binnen een netwerk van inmiddels vier gerenommeerde kinderziekenhuizen in Rotterdam, Londen, Boston en Seattle lopen er meerdere multidisciplinaire onderzoeksprojecten. Jaarlijks is er plek voor een groot aantal enthousiaste studenten met interesse in de MKA-chirurgie, Plastische chirurgie, KNO-Heelkunde, Kindergeneeskunde, Neurochirurgie of Oogheelkunde. 

Via de afdeling Kindergeneeskunde is er jaarlijks plek voor enkele studenten binnen PERFORM en DIAMONDS, twee al langer lopende onderzoeksprojecten o.l.v. dr. Marieke Emonts (kinderarts) bij het Great North Children's Hospital in Newcastle upon Tyne.

Voor reguliere coschappen in het buitenland gelden afwijkende regels (zie bijlage 4 in de OER master Geneeskunde 2020-2021 - Erasmusarts 2020), waarbij in de voorbereiding met name de disciplinecoördinatoren een belangrijke rol spelen. De meeste reguliere coschappen in het buitenland worden georganiseerd op initiatief van een student zelf. Vanuit de opleiding Geneeskunde bieden wij sinds enige tijd wel twee vaste mogelijkheden aan voor het reguliere coschap Huisartsgeneeskunde in Grimsby, Engeland en voor het reguliere coschap Kindergeneeskunde en/of Verloskunde & Gynaecologie, Dermatologie, Oogheelkunde en KNO in Siegen, Duitsland.

Onderstaand is een overzicht van onze vaste partnerinstellingen. Voor academisch jaar 2020-2021 zijn de meeste plekken bij deze ziekenhuizen al vergeven. Heb je niet gesolliciteerd en wil je wellicht toch bij een van deze instellingen een keuzecoschap lopen, neem dan even contact op via student.exchange@erasmusmc.nl. In een enkel geval kunnen we mogelijk buiten gemaakte afspraken om een plek organiseren.

Vergelijk @count opleiding

  • @title

    • Tijdsduur: @duration
Vergelijk opleidingen