ERNA WWW STUDENTEN VERENIGINGEN

KORTE BESCHRIJVING DIENST

De Erasmus Universiteit Rotterdam (EUR), biedt aan (geregistreerde) studentenverenigingen de mogelijkheid om informatie langs elektronische weg op basis van World Wide Web te publiceren op het Internet via een eigen Website

WAT HOUDT DIE EIGEN WEBSITE IN?

De vereniging krijgt de beschikking over een eigen Internet-domeinnaam (vul in: verenigingsdomein.nl). Veelal zal verenigingsdomein om praktische redenen een herkenbare afkorting van je vereniging zijn.
De registratie van je domeinnaam wordt door de EUR verzorgd. De keuze van de domeinnaam voor je vereniging is onderworpen aan regelgeving van de registrator.

Klik hier voor het reglement.

De Website van de vereniging, een zogenaamde virtuele WWW-server, is bereikbaar op basis van een adres in je eigen domein. Dit adres heeft de volgende vorm: www.verenigingsdomein.nl

MAILBOXEN EN ALIASEN

Mailbox en aliasen: Voorts krijg je voor de vereniging de beschikking over een mailbox. Het adres van de mailbox heeft de volgende vorm:

Wat-je-wilt-naam@verenigingsdomein.nl Tevens zal er een zgn. Webmaster en Postmaster alias (is ook een email adres) aangemaakt worden. De email gezonden naar deze adressen wordt gedeponeerd in de hierboven genoemde mailbox (wat-je-wilt-naam@verenigingsdomein.nl). De email adressen van Webmaster en Postmaster zien er als volgt uit:

  • Webmaster@verenigingsdomein.nl
  • Postmaster@verenigingsdomein.nl

TOEGANG TOT DE WEBSERVER

Ten behoeve van onderhoud aan de virtuele webserver krijgt je vereniging de beschikking over een individuele onderhoudsaccount.
M.b.v. van deze account kunnen bestanden op de Webserver geplaatst worden m.b.v. van FTP (File Transfer Protocol)

RUIMTE VOOR WEBPAGINA'S

De vereniging krijgt de beschikking over 50 Mbyte diskruimte op een WWW-server voor de verenigingspagina's. Extra diskruimte per 100 Mbyte is op aanvraag leverbaar.

MAXIMAAL TOEGESTANE WEBVERKEER

Het verkeer dat resulteert uit het raadplegen van je Web-pagina's door derden heeft een beperking van 5 Gbyte per maand op basis van fair use. Via de online statistieken bieden wij je inzicht in de hoeveelheid verkeer die uw informatie genereert (www.verenigingsdomein.nl/analog/index.html/).

SCRIPT MOGELIJKHEDEN

Binnen deze abonnementsvorm krijgt je vereniging de beschikking over cgi-script mogelijkheden (eigen cgi-bin directory) en op aanvraag Perl en PHP.

DATABASE SUPPORT

Op aanvraag krijg je de beschikking over een database op basis van MySQL. Op basis hiervan kan je data gestructureerd opslaan en heb je de mogelijkheid je website flexibel, dynamisch en overzichtelijk in te richten. Ondehoud van de website wordt daardoor een stuk eenvoudiger.

GEBRUIKSVOORWAARDEN

De informatie die de vereniging via deze informatiedienst publiceert betreft alleen informatie over de vereniging ter informering van de doelgroep (student-leden).
Het is niet toegestaan de beschikbare ruimte of delen ervan gratis of tegen betaling ter beschikking te stellen aan derden. De studentenvereniging is zelf verantwoordelijk en aansprakelijk voor de inhoud van de virtuele webserver. Voorts is onverkort van toepassing op deze dienst, het REGLEMENT in GEBRUIK INTERNET- EN ICT-FACILITEITEN VOOR MEDEWERKERS VAN DE ERASMUS UNIVERSITEIT ROTTERDAM (2015)

Klik hier voor het reglement

DIT ZIJN DE KOSTEN

Eenmalige bedrag: € 147,48 waarvan: € 79,41 registratie domein (deze kosten komen te vervallen indien u al beschikt over een domein) 68,07 inrichting en configuratie virtuele WWW-server Abonnement:

€ 168,07 per jaar waarvan:
€ 100,00 abonnement webserver en € 68,07 abonnement domein

Extra diskruimte per 100 Mbyte : € 100,00 per jaar

HOE KOMT MIJN STUDENTENVERENIGING AAN ZO'N WEBSITE?

De vereniging stuurt het volledig ingevulde standaard opdrachtformulier voor een ERNA-WEBsite voor studentenverenigingen op aan het onderstaande adres. Dit formulier gaat vergezeld van een begeleidend schrijven op officieel briefpapier van de vereninging en is ondertekend door de voorzitter.

BIJ DE OPDRACHT WORDEN DE VOLGENDE DOCUMENTEN GEVOEGD:

  • Uittreksel inschrijving van de vereniging bij de Kamer van Koophandel in het verenigingsregister (let op mag niet ouder zijn dan een jaar)
  • Volledig ingevulde en door de voorzitter ondertekende originele (dus geen kopie) registratiecontract behorende bij de aanvraag van een domeinnnaam
    Klik rechts op de link en dan "Doel opslaan als" of "Save target as")
    Klik hier voor het registratiecontract


Zodra de opdracht ontvangen is en volledig is bevonden zal het door de studentenvereniging gespecificeerde domein ter registratie worden aangeboden aan de registrator voor het nl-domein. Tevens wordt het DNS (Domain Name System) voor het gespecificeerde domein geconfigureerd. Na acceptatie van het domein wordt de WWW-server ingericht en de emailadressen aangemaakt.

ADRES

Erasmus Universiteit Rotterdam
SSC ICT - Virtuele WWW server
t.a.v. ServiceDesk SSC ICT (H02-01)

Burg. Oudlaan 50
3062 PA Rotterdam