NETWERK/INTERNET VOORZIENINGEN STUDENTENWONINGEN F-GEBOUW

INLEIDING

De studentenwoningen in het F-gebouw zijn voorzien van zowel een bekabeld- als ook een draadloos netwerk. Deze voorzieningen zijn onderdeel van het universitaire netwerk en bieden de gebruikers toegang tot het Internet. Tevens bieden zij toegang tot diverse informatiesystemen, waaronder die van de universiteitsbibliotheek op de campus.

DE BEKABELDE NETWERKAANSLUITING

De netwerkaansluiting in een studentenwoning is dynamisch ingesteld. Dit houdt in dat men zijn pc op het netwerk kan aansluiten en vervolgens automatisch verbinding met het campus netwerk heeft. De computer moet correct geconfigureerd zijn. Zie instellingen voor de computer.
De netwerkaansluiting is in hoge mate beveiligd. Op de aansluiting kan slechts 1 pc tegelijkertijd gekoppeld worden. Wil men een andere pc op de netwerkaansluiting koppelen dan is dit mogelijk. Men dient de netwerkkabel los te nemen en 10 min. te wachten alvorens de andere pc aan te sluiten. De aansluiting in de studentenwoning ondersteunt snelheden t/m 1 Gbit/sec.

DE DRAADLOZE NETWERKVOORZIENING

Meer informatie met betrekking tot het gebruik van het draadloze netwerk is te vinden op de ERNA-website.
Klik hier voor deze documentatie. Het gebruik van het draadloze netwerk is gelijk aan de rest van de campus.
Het draadloze netwerk ondersteunt snelheden t/m 54 Mbit/sec 802.11 b/g.

CONFIGURATIE VAN DE COMPUTER

De gebruiker dient voor de netwerk/internet voorziening het volgende instellen op zijn pc:

Start --> Mijn netwerklocaties --> Netwerkverbindingen weergeven --> Rechtermuisknop op: LAN-verbinding --> Eigenschappen --> Klik op: Internet Protocol (TCP/IP) --> Klik op het knopje: Eigenschappen --> Zet een vinkje bij Automatisch een IP adres laten toewijzen & Automatisch een DNS-serveradres laten toewijzen.

ALGEMEEN GEBRUIKERSREGLEMENT

Het reglement voor gebruik van computer- en netwerkfaciliteiten van de Erasmus Universiteit Rotterdam (EUR) is van toepassing op de bovengenoemde voorzieningen.
Klik hier voor het lezen van dit reglement.