MATLAB Medewerkers

MATLAB is beschikbaar voor studenten en medewerkers van de Erasmus Universiteit

Over deze software

MATLAB (oorspronkelijk MATrix LABoratory) is een technische softwareomgeving uitgegeven door The Mathworks en wordt gebruikt in zowel de industrie als de academische wereld voor wiskundige toepassingen, zoals het berekenen van functies, bewerken van matrices, statistiek, tekenen van grafieken, schrijven en implementeren van algoritmen en het maken van grafische gebruikersinterfaces. De basis van het programma is de programmeertaal ‘M-code’ of ‘M’. Deze wordt gebruikt voor het invoeren, bewerken en uitvoeren van gegevens.

Waar beschikbaar?
Deze software is standaard beschikbaar in de PC-zalen voor studenten en op de docent werkplekken. Medewerkers die gebruik maken van een @wEURk werkomgeving kunnen deze software aanbrengen vanuit 'Software Center' of bijwerken vanuit de 'Application catalog'. Deze software is niet beschikbaar in de MyApps Remote Desktop werkomgeving voor medewerkers.

Software en licentie

  • Software: de software is beschikbaar als download op de website van MATLAB. De benodigde stappen voor het verkrijgen van deze download tref je aan in de instructie als onderdeel van de licentie informatie pagina.
  • Licentie:

    Kies in onderstaande keuzes of je student of medewerker bent, vervolgens verkrijg je toegang door het invullen van je ERNA-id en password.

    - ben je student, zie: MATLAB licentie studenten

    - ben je medewerker, zie: MATLAB licentie medewerkers

Meer informatie

Meer informatie over deze software tref je aan op de MATLAB website, zie:
www.mathworks.com