Cursus Masterclass Effectieve IT Governance & Control met de COBIT 2019 methode

Deelnamekosten €850,- inclusief lunch, consumpties en parkeren.

Dit bedrag is vrijgesteld van BTW

Introductie en doelgroep

Doel van deze Masterclasses is het informeren over actuele onderwerpen uit het vakgebied
IT-Auditing & Advisory en de vernieuwde stof uit het curriculum aan te bieden aan alumni. Regelmatig geven alumni bij ons aan dat ze de colleges op de vrijdagen missen, voor wat betreft kennisvergaring, persoonlijke ontwikkeling en discussie met vakgenoten. Met het organiseren van Masterclasses hopen we aan deze behoefte te voldoen.

Programma (6 PE)

Veel financieel professionals hebben te maken met vraagstukken op het gebied van IT Governance & Control. De COBIT 2019 methode is een veelomvattende methode om IT Governance & Controls in te richten en te beheersen. Deze methode blijkt in de praktijk echter niet eenvoudig te hanteren. In deze Masterclass wordt COBIT 2019 stapsgewijs toegankelijk gemaakt. Deze Masterclass is bedoeld voor financieel professionals, die regelmatig worden geconfronteerd met IT-investeringen of andere (complexe) beheersingsvraagstukken ten aanzien van digitale innovaties.

Ochtend: Uitleg over de COBIT 2019 methodologie en recente ontwikkelingen hieromtrent, waaronder COBIT 2019 assurance, door prof. dr. W. Van Grembergen.
Middag: Haal meer rendement uit uw digitale innovaties met COBIT 2019, door prof. dr. E.W. Berghout.

Prof. dr. Egon Berghout EMITA CISA is wetenschappelijk directeur van de Post-Master opleiding IT-Auditing & Advisory bij de Erasmus Universiteit Rotterdam. Tevens is hij verbonden aan diverse Controllersopleidingen. Hij heeft jarenlange ervaring op het gebied IT Control en daarover een omvangrijk aantal organisaties in Nederland geadviseerd. Met enige regelmaat voert hij ook COBIT audits uit.

Prof. dr. Wim van Grembergen is emeritus hoogleraar Management van Informatiesystemen aan de Universiteit van Antwerpen en één van de ontwerpers van de COBIT methode. Hij heeft de COBIT  methode reeds bij een groot aantal organisaties succesvol geïntroduceerd en is met grote regelmaat betrokken bij de verdere ontwikkeling van COBIT.

De Masterclass wordt gegeven op donderdag 28 maart 2019, van 9.30 - 16.30 uur.
Locatie:      Campus Woudestein, Erasmus Universiteit Rotterdam.
Kosten:       € 850,- (vrij van BTW), inclusief lunch, consumpties en parkeren.

• PE-uren: ESAA is als onderwijsinstelling erkend door het NBA en is daardoor gerechtigd PE-uren toe te kennen aan onderwijsactiviteiten. Het aantal PE-uren voor deze Masterclass bedraagt 6 uren.

Conny Wullings

Kamer
Van der Goot Building, Kamer M5-20

Burg. Oudlaan 50
3062 PARotterdam

Postadres                       ESAA Erasmus Universiteit Rotterdam
3000 DR Rotterdam

Deelnamekosten €850,- inclusief lunch, consumpties en parkeren.

Dit bedrag is vrijgesteld van BTW

Tijdsduur