Cursus Masterclass Effectieve IT Governance & Control met de COBIT 5 methode (voor RE, RA, RC, RO)

Masterclass
Datum(s)

vrijdag 16 maart 2018

Campus Woudestein, Rotterdam

Deelnamekosten €850,- inclusief lunch, consumpties en parkeren.

Dit bedrag is vrijgesteld van BTW

BTW
Niet van toepassing

Introductie en doelgroep

Erasmus School of Accounting & Assurance (ESAA) is vorig jaar van start gegaan met het organiseren van masterclasses voor RE’s. Doel van deze masterclasses is het informeren over actuele onderwerpen uit het vakgebied IT-Auditing & Advisory en de vernieuwde stof uit het curriculum aanbieden aan alumni. Regelmatig geven alumni bij ons aan dat ze de colleges op de vrijdagen missen, wat betreft kennisvergaring, persoonlijke ontwikkeling en discussie met vakgenoten. Met het organiseren van masterclasses hopen we aan deze behoefte te voldoen.

Programma (6 PE)

Veel financieel professionals hebben te maken met vraagstukken op het gebied van IT Governance & Control. De COBIT 5 methode is een veelomvattende methode om IT Governance & Controls in te richten en te beheersen. Deze methode blijkt in de praktijk echter niet eenvoudig te hanteren. In deze masterclass wordt COBIT 5 stapsgewijs toegankelijk gemaakt. Deze masterclass is bedoeld voor financieel professionals, die regelmatig geconfronteerd worden met IT-investeringen of andere (complexe) beheersingsvraagstukken ten aanzien van digitale innovaties.

Ochtend: Uitleg over de COBIT 5 methodologie en recente ontwikkelingen hieromtrent, waaronder COBIT 5 assurance, door prof. dr. W. van Grembergen.
Middag: Haal meer rendement uit uw digitale innovaties met COBIT 5, door prof. dr. E.W. Berghout.

Prof. dr. Egon Berghout EMITA CISA is wetenschappelijk directeur van de post-master opleiding IT-Auditing & Advisory bij de Erasmus Universiteit. Tevens is hij verbonden aan diverse Controllersopleidingen. Hij heeft een jarenlange ervaring op het gebied IT Control en daarover een omvangrijk aantal organisaties in Nederland geadviseerd. Met enige regelmaat voert hij ook COBIT 5 audits uit.

Prof. dr. Wim van Grembergen, is emeritus hoogleraar Management van Informatiesystemen aan de Universiteit van Antwerpen en één van de ontwerpers van de COBIT 5 methode. Hij heeft de COBIT 5 methode reeds bij een groot aantal organisaties succesvol geïntroduceerd en is met grote regelmaat betrokken bij de verdere ontwikkeling van COBIT 5.

Praktische informatie

De masterclass wordt op vrijdag 16 maart 2018 gegeven van 9.30 – 16.30 uur, locatie Campus Woudestein, Erasmus Universiteit Rotterdam.

Kosten:

€ 850,- (vrij van BTW), inclusief lunch, consumpties en parkeren.

• PE-uren: ESAA is als onderwijsinstelling erkend door het NBA en is daardoor gerechtigd PE-uren toe te kennen aan onderwijsactiviteiten. Het aantal PE-uren voor deze Masterclass bedraagt 6 uren.

Miranda Snel-Gortemaker

esaa-iaa@ese.eur.nl
010 – 40 82 437
Kamer
Van der Goot Building, Kamer M5-20

Burg. Oudlaan 50
3062 PARotterdam

Postadres                       ESAA Erasmus Universiteit Rotterdam
3000 DR Rotterdam
Miranda Snel

Factsheet

Masterclass
Datum(s)

vrijdag 16 maart 2018

Campus Woudestein, Rotterdam

Deelnamekosten €850,- inclusief lunch, consumpties en parkeren.

Dit bedrag is vrijgesteld van BTW

BTW