Executive Program Tax Control voor Bestuurders

Doelgroep

Governance discussies en publieke opinies maken dat het fiscale beleid van de organisatie een vast agendapunt wordt voor de leden van bestuur en toezicht. Dit maakt het Executive Program geschikt voor:

 • Leden raad van toezicht
 • Leden raad van commissarissen
 • Directieleden
 • Senior-management
 • Senior-controllers
 • Senior fiscalisten
 • Toezichthouders
 • Adviseurs

Na afronding van het Executive Program heeft u, zowel vanuit de theorie als vanuit de praktijk, kennis en inzichten opgedaan welke u in staat stellen het gesprek over fiscaliteiten aan te gaan, de juiste vragen te stellen en fiscale dilemma’s te bespreken. U heeft een actualisering van kennis op specifieke topics opgedaan.

Meer inhoudelijke informatie vindt u hier.

Bekijk hier het volledige collegerooster van 2017.

Over de opleiding

In het kort biedt het programma u het volgende:

 • De colleges worden verzorgd door academisch gekwalificeerde docenten en door experts uit de fiscale praktijk van grote (internationale) organisaties.
 • Er is ruim aandacht voor de toepassing van de aangeboden kennis in uw dagelijkse praktijk.
 • De ‘waarom’-vragen staan centraal.

Data najaar 2017
Het Executive Program Tax Control voor Bestuurders gaat op woensdag 13 september 2017 van start. De volgende data zijn: 27 september, 11 oktober, 8 en 22 november en 6 en 20 december 2017.  

Data voorjaar 2018
Het Executive Program Tax Control voor Bestuurders gaat op woensdag 21 maart 2018 van start. De volgende data zijn: 4 en 18 april, 9 en 23 mei, 6 en 20 juni 2018.  

De colleges vinden plaats op campus Woudestein, Erasmus Universiteit Rotterdam.

Docenten

De colleges worden verzorgd door ervaren docenten met een wetenschappelijk achtergrond. Hierdoor bent u verzekerd van de nieuwste inzichten. Daarnaast zullen sprekers uit de praktijk vanuit (internationale) organisaties hun kennis en praktijkervaringen met u delen. De mix van wetenschap en praktijk staat borg voor state-of-the-art inbreng van kennis.

Het docentencorps bestaat grotendeels uit hoogleraren en docenten van de Erasmus Universiteit Rotterdam en andere universiteiten afgewisseld door fiscale experts uit de praktijk van grotere organisaties.

Thema’s

Tijdens het programma komen onder andere de volgende onderwerpen aan de orde: accijnzen en invoerrechten, actualiteiten en belastingen in een dynamische omgeving, EPS, BTW in nationaal en internationaal kader; ethische aspecten bij de fiscaliteit van uw organisatie, fiscaliteit bij fusies en overnames, het winstbegrip, internationaal belastingrecht en tax accounting en verslaggeving.

Ervaringen van onze deelnemers

'Zeer goed uitgebalanceerd programma’ 

‘Welkom in de wereld van international Tax. Zekerheid bestaat niet’ 

‘Leuke cursus, erg afwisselend met goede docenten. Vooral erg praktisch ingestoken en niet alleen maar theorie’ 

Gemiddelde waardering deelnemers van de leergang in 2015: 8

Contact

U kunt het inschrijfformulier voor Tax Control voor Bestuurders hier downloaden.

Voor alle andere praktische zaken en informatie kunt u contact opnemen met Program Coordinator Aartie Bhawaniebhiek

Program Coordinator  Mevrouw Aartie Bhawaniebhiek
Telefoon 010 - 408 22 07
E-mail

esaa-tax@remove-this.ese.eur.nl 

 

 

 

De Erasmus School of Accounting & Assurance is als onderwijsinstelling erkend door de NBA en gerechtigd PE-uren toe te kennen voor deelname aan haar opleidingen. Het gehele programma levert in totaal 42 PE-uren op.