Programma voor Commissarissen en Toezichthouders

Introductie

Het Programma voor Commissarissen en Toezichthouders richt zich op commissarissen van bedrijven en toezichthouders van non-profit organisaties.

Didactisch kenmerk van dit programma is, dat interactie tussen de deelnemers onderling en tussen de docenten en de deelnemers gestimuleerd wordt. De deelnemers hebben een schat aan kennis en ervaring en het is bijzonder leerzaam wanneer deze kennis en ervaring actief wordt uitgewisseld. Met andere woorden: peer group learning is een effectief didactisch concept. De maximale groepsgrootte van 16 deelnemers is daarbij optimaal.

De interactie tussen deelnemers met ervaring als toezichthouder is anders van aard dan de interactie tussen de deelnemers die, weliswaar veel professionele ervaring hebben, maar geen specifieke toezichthoudende ervaring. Dit is de reden geweest om voor beide doelgroepen een separaat Programma te organiseren.

De inhoud, docenten en leerdoelen van beide programma’s zijn, op enkele accentverschillen na, identiek.

Wanneer de deelnemer tenminste 3 jaar recente toezichthoudende ervaring in (middel-) en grote bedrijfsleven of not-for-profit organisatie heeft als toezichthouder of commissaris, dan lijkt deelname aan het Programma voor Commissarissen en Toezichthouders passend. Wanneer een deelnemer geen  of minder dan 3 jaar ervaring heeft, dan is het Programma voor Nieuwe Commissarissen en Toezichthouders passend.

De definitieve beslissing in welk programma de deelnemer het best tot zijn recht komt, wordt genomen tijdens het intakegesprek met de Program Director of de Program Manager. 
 

Over het programma

Het programma kenmerkt zich door zijn academisch niveau en is interactief. Doordat u deel uitmaakt van een kleine groep (maximaal 16 deelnemers) is een intensieve begeleiding door onze docenten en interactie tussen de deelnemers mogelijk. Samen met andere deelnemers bespreekt u concrete praktijkgevallen en governance-vraagstukken.

Het programma bestaat uit 5 modules van 2 dagen, inclusief een avondprogramma en een overnachting per module. De modules vormen een samenhangend geheel. Deelname aan afzonderlijke modules is niet mogelijk.

Type educatie: Executive Program, max 16 personen
Modules: 5 x 2 dagen
Vooropleiding: Academisch
Ervaringseis Programma voor Commissarissen en Toezichthouders: Tenminste 3 jaar toezichthoudende ervaring in bedrijfsleven en/of non-profit
Taal: Nederlands
Locatie: Centraal in het land


Programma april 2018
De inschrijving voor dit programma is geopend. Gezien het beperkte aantal plaatsen raden wij u aan niet te lang te wachten met inschrijven.

Module

Programma 52*

Module 1 Onderneming, maatschappij en corporate governance

12 en 13 april 2018

Module 2 Finance

24 en 25 mei 2018

Module 3 Juridisch kader en boardroom dynamics

5 en 6 juli 2018

Module 4 Strategie & Risk Management

20 en 21 september 2018

Module 5 Inzicht in Toezicht

8 en 9 november 2018


Programma mei 2018
De inschrijving voor dit programma is geopend. Gezien het beperkte aantal plaatsen raden wij u aan niet te lang te wachten met inschrijven.

Module

Programma 48*

Module 1 Onderneming, maatschappij en corporate governance

17 en 18 mei 2018

Module 2 Finance

21 en 22 juni 2018

Module 3 Juridisch kader en boardroom dynamics

6 en 7 september 2018

Module 4 Strategie & Risk Management

1 en 2 november 2018

Module 5 Inzicht in Toezicht

29 en 30 november 2018

* data onder voorbehoud

Brochure en aanmeldingsprocedure

Na ontvangst van uw inschrijfformulier nodigen wij u uit voor een intake gesprek. Tijdens dit gesprek wordt  gezamenlijk bepaald welk programma voor u het meest geschikt is.

Uw inschrijfformulier kunt u mailen naar de Program Coordinatoren via esaa-com@remove-this.ese.eur.nl.
U kunt uw inschrijfformulier per post sturen naar  ESAA - Van der Goot Building – kamer M5.08 - Postbus 1738 - 3000 DR Rotterdam.

Meer informatie over het programma vindt u hier.

Na ontvangst van het ingevulde inschrijfformulier en de noodzakelijke bijlagen, wordt u uitgenodigd voor een intakegesprek.

Contact

Voor alle praktische zaken en informatie kunt u contact opnemen met de Program Coordinators van de opleiding.

   

 

 

Naam

:

Mevrouw Marina de Bruijn

Mevrouw Leonie Giezeman

Telefoon

:

010-4082681

010-4082388

   

Van der Goot Building, Kamer M5-8

Postadres

:

Postbus 1738
3000 DR Rotterdam

Bezoekadres

:

Burg. Oudlaan 50
3062 PA Rotterdam

Fax

:

010 – 4089157

E-mail

:

esaa-com@ese.eur.nl

 

 

Wij zijn als onderwijsinstelling erkend door de NBA en zijn daarom gerechtigd PE-uren toe te kennen aan onderwijsactiviteiten. Het aantal PE-uren bedraagt 60 voor het gehele programma.