Losse module Accounting Information Systems

Mogelijkheid tot inschrijving module Accounting Information Systems (voorheen BIV/AO) van de post-master opleidingen IT-Auditing & Advisory (RE) en Internal Auditing & Advisory (RO)

Van 25 oktober 2019 tot en met 13 maart 2020 wordt op vrijdag overdag (van 9.30 – 12.30 uur of van 13.30 – 16.30 uur) op de Erasmus Universiteit Rotterdam de module Accounting Information Systems (voorheen BIV/AO) gegeven. Deze module bestaat uit 14 colleges en maakt deel uit van de reguliere opleidingen IT-Auditing & Advisory en Internal Auditing & Advisory van de Erasmus School of Accounting & Assurance (ESAA), waardoor slechts een beperkt aantal plaatsen beschikbaar is.

De module heeft tot doel de studenten in staat te stellen om een organisatie te beoordelen op de kwaliteit van de genomen (organisatorische en geautomatiseerde) beheersmaatregelen en de kwaliteit van de bestuurlijke informatieverzorging. Aan de hand van uit de literatuur bekende modellen (typologiemodel, en zogenaamde Cycle benadering) wordt beoordeeld in hoeverre een organisatie ‘aantoonbaar In Control’ is. Door deze aanpak is de student ervan verzekerd dat alle organisaties, zowel voor de markt opererend als non-profit, aan bod komen. Dit jaar is het cursusmateriaal herzien en is er vooral een aanzienlijk hogere aandacht voor ICT en de wijze waarop deze de interne beheersing beïnvloedt. Naast de colleges maken de studenten oefenvraagstukken thuis, die individueel worden nagekeken. Tijdens de colleges is aandacht voor commerciële handels- en productiebedrijven, maar ook voor de agrarische, de publieke sector en voor financiële instellingen. De colleges worden verzorgd door dhr. drs. A.J.A. Hassing RE RA, dhr. S.G. de Jager en dhr. N.R. Snoeker RA.

Het is mogelijk de module af te sluiten met een schriftelijk tentamen. Als u deze module met een voldoende heeft afgesloten, krijgt u hiervoor vrijstelling als u zich vervolgens inschrijft voor de tweejarige opleiding IT-Auditing & Advisory of Internal Auditing & Advisory. De eisen voor toelating tot het volgen van de module Accounting Information Systems zijn hetzelfde indien u zich zou inschrijven voor de reguliere opleidingen. Een uitgebreid rooster voor de module van beide opleidingen kunt u verderop vinden.

Kosten en Inschrijving
De kosten van deze module bedragen € 3200,- inclusief tentamen en exclusief literatuur. Er geldt een restitutieregeling van 50% korting op de gevolgde module als u zich aansluitend inschrijft voor de tweejarige opleiding IT-Auditing & Advisory of Internal Auditing & Advisory.

Inschrijfformulier Accounting Information Systems onderdeel van de Post-Master opleiding IT-Auditing & Advisory (RE)

Inschrijfformulier Accounting Information Systems onderdeel van de Post-Master opleiding Internal Auditing & Advisory (RO)

De inschrijving zien we graag uiterlijk vrijdag 18 oktober 2019 tegemoet.

Voor verdere informatie kunt u contact met ons opnemen:

E: esaa-auditing@ese.eur.nl
T: 010-4082437 of 010-4081508.