Masterclass Digital Governance
voor Directeuren en Commissarissen

Masterclass Digital Governance voor Directeuren en Commissarissen i.s.m. prof.dr. Joe Peppard, MIT Sloan School of Management

Donderdag 16 mei 2019

Introductie en doelgroep

Veel directeuren en commissarissen worden met grote regelmaat geconfronteerd met digitale vraagstukken. Deze masterclass richt zich op actuele en urgente vraagstukken die vaak aan de orde komen en is bedoeld voor directeuren en commissarissen, die vanuit een financiële of andere discipline worden geconfronteerd met strategische digitale vraagstukken en behoefte hebben aan een wetenschappelijk onderbouwde aanpak op dit gebied.

De Masterclass Digital Governance staat voor een unieke zakelijke aanpak van digitale problemen op basis van bewezen methoden en zonder jargon, de Rotterdamse methode. Er wordt gewerkt met veel actuele cases en interactieve sessies. Deelnemers kunnen ook hun eigen vraagstukken inbrengen.

Onderwerpen

De volgende onderwerpen komen aan de orde.

1. Fostering Digital Innovation

Hoe houden bestuurders zicht op digitale innovaties? Hoe kan men omgaan met competing business models? Welke technologische innovaties zijn nu echt belangrijk?

1. Monitor, advise, co-opt or escalate?

Digitale innovaties resulteren veelal in omvangrijke veranderprogramma’s. Hoe selecteer je als bestuurder de beste voorstellen? Hoe balanceert u economics en innovatiesnelheid? Wat zijn early-warnings van programma’s, die in zwaar weer komen en hoe trekt men deze het beste  weer vlot?

1. Digital Leadership

Hoe houdt u op het hoogste niveau grip op digitale ontwikkelingen? Hoe organiseert u de management development van IT Leaders? Hoe regelt u het financiële management van IT? Hoe gaat u om met Cyber Security en Risk Management op het allerhoogste niveau?

Cursusleiding

De cursus wordt geleid door de volgende hoogleraren.

Prof.dr. Joe Peppard, is verbonden aan het Center for Information Systems Research van MIT Sloan School of Management. Hij is auteur van een bestseller op het gebied van Digital Strategy en een veelgevraagd spreker en adviseur op het gebied van moderne digitale strategische vraagstukken.

Prof.dr. Egon Berghout EMITA CISA is wetenschappelijk directeur van de post-master opleiding IT-Auditing & Advisory bij de Erasmus Universiteit en directeur van het Information Management Institute. Hij heeft een jarenlange ervaring op het gebied IT Control en daarover een omvangrijk aantal organisaties in Nederland geadviseerd. Hij was lid van de Commissie BRP naar de mislukking van de innovatie van de nationale basisadministraties bij de overheid en regelmatig actief als toezichthouder op het gebied van IT, Finance en strategie.

Praktische informatie

De masterclass wordt op donderdag 16 mei 2019 gegeven van 09.30 – 16.30 uur, locatie Rotterdam. Kosten: € 950,- (vrij van BTW), inclusief lunch, consumpties en parkeren.

• PE-uren: 6 uur. ESAA is als onderwijsinstelling erkend door het NBA en is daardoor gerechtigd PE-uren toe te kennen aan onderwijsactiviteiten.

De voertaal tijdens de masterclass is Engels.

Voor nadere informatie kunt u contact opnemen met de Program Coordinator:

Naam:

Postadres: