Post-Master Eenjarig RC voor RA

Doelgroep

De belangstelling voor het volgen van de Post-Master opleiding tot  Registercontroller door Registeraccountants, en met name accountants in business, is groeiende.

De RC/EMFC opleiding van de Erasmus Universiteit Rotterdam start in januari 2017 wederom met een specifiek voor Registeraccountants ontwikkeld intensief eenjarig programma.

De voordelen van de eenjarige opleiding RC voor RA:

 • De RC/EMFC opleiding kan in één jaar worden voltooid.
 • Afgestudeerden ontvangen de Master of Science graad Executive Master of Finance and Control (EMFC).
 • De RC/EMFC opleiding van de Erasmus School of Accounting & Assurance is wetenschappelijk geaccrediteerd door de Nederlandse Vlaamse Accreditatie Organisatie.
 • Afgestudeerden hebben de mogelijkheid om lid te worden van de Vereniging van Registercontrollers (VRC) en kunnen dan het dienstmerk Register Controller (RC) voeren.

Programma

Het volledige programma bestaat uit een verplichte pre-course van vijf dagen gevolgd door het programma dat opleidt tot de EMFC graad/RC dienstmerk. De pre-course is gericht op het actualiseren van kennis en waarborgt een voldoende instroomniveau. De pre-course bestaat uit de vakken: Modern Controllership Accounting Information Systems, Advanced Management Accounting, Financial Accounting en Corporate Finance inclusief Treasury Management. Het daarop aansluitende programma bestaat uit de vakken: Fiscaal Concernrecht, Demand & Supply Chain Management, Strategy Competitiveness & Governance, Management Accounting & Control, Treasury Management, Finance en het participatiecollege.

De pre-course is ook afzonderlijk te volgen door Registeraccountants, Registercontrollers, Registerauditors, Certified Public Controllers en Certified Management Controllers en levert de deelnemers 25 gecertificeerde PE punten op. Ook zijn losse modules te volgen.

In februari 2018 start dit programma niet.

Het eenjarige programma is gericht op verdieping en uitbreiding van actuele en relevante financieel-economische kennis voor in het bijzonder accountants die bijvoorbeeld werkzaam zijn als concern controller, CFO of senior controller.

 • Volledig programma (incl. pre-course)€ 12.225,-
  Pre-course (5 dagen)€ 2.020,-
  Losse modules pre-course (per module)€ 425,-

  De kosten van literatuur, hand-outs etc. zijn inbegrepen.

  *Start januari 2018 onder voorbehoud van voldoende aanmeldingen.

Contact

Voor alle andere praktische zaken en informatie kunt u contact opnemen met de Program Manager of Program Coordinator van de RC/EMFC opleiding.

 • Program Manager     

   Drs. Hendrik Geerkens

  Telefoon

   06 – 51 10 09 27

  E-mail

   geerkens@ese.eur.nl

   

 • Program coördinator 

   Jolanda Klos

  Telefoon

   010 – 408 28 73

  E-mail

   klos@ese.eur.nl