Proefcollege Tax Control voor Bestuurders

• Programma

Ontvangst

Start voorlichtingsbijeenkomst met drs. R. Snoeker RA en C. Jie-a-Joen

Start netwerkborrel met lichte maaltijdsnacks

Locatie: Erasmus Universiteit Rotterdam, Tinbergen Building, Faculty Club
Burgemeester Oudlaan 50, Rotterdam.

Voor het proefcollege kunt u zich via het formulier verder op deze pagina aanmelden, of via esaa-tax@ese.eur.nl
Aanmelden kan tot uiterlijk 12 juni 2018.

Waarom een Executive Program over Tax?

Voor directies en managers, als ook voor de toezichthouders, is het een uitdaging om grip te krijgen op de fiscale positie van de organisatie met de vele fiscale regels. Vele wijzigingen hebben zich voorgedaan en zijn nog te verwachten. Voor hen is generieke kennis essentieel om de verscheidenheid van aspecten van de fiscaliteit te doorgronden. Het Executive Program 'Tax Control voor Bestuurders' richt er zich op te voorzien in deze fiscale kennis.

Het Executive Program

Na afronding van het Executive Program heeft u, zowel vanuit de theorie als vanuit de praktijk, kennis en inzichten opgedaan welke u in staat stellen het gesprek over fiscaliteiten aan te gaan, de juiste vragen te stellen en fiscale dilemma's te bespreken. U heeft een actualisering van kennis op specifieke topics opgedaan.

Onderwerpen

• Wat is de impact van strategische beslissingen, financiële structuren op die fiscale positie?
• Op welke wijze kan effectief de fiscale positie worden gemanaged?
• Op welke wijze kan het toezicht effectief worden ingevuld?
• Hoe kan de verhouding tussen de organisatie met de belastingautoriteiten worden geoptimaliseerd (bijv. horizontaal toezicht)?
• Wat houdt een Tax Control Framework in en hoe kan dit worden geïmplementeerd?
• Welke principes liggen ten grondslag aan de belastingen? Welke rol speelt ethiek hierbij?
• Welke relevante vragen kunnen aan de (externe of interne) fiscalist worden gesteld?
• Welke verschillen zijn te onderkennen tussen financial accounting en de fiscale aangifte (tax accounting)?
• Op welke wijze wordt omgegaan met lokale belastingen en belastingen rond onroerend goed?

Verder wordt aandacht besteed aan de volgende zaken:

• de complexiteit wordt vergroot met onderwerpen als transfer pricing (wel/niet vennootschapsbelasting), toepassing indirecte belastingen (BTW en invoerheffingen) en loonheffingen
  • Actualiteiten zoals nieuwe belastingplannen

Maak kennis met dit unieke programma!

Wij hopen u te ontmoeten op ons proefcollege.

Aanhef
Privacy Statement Erasmus Universiteit Rotterdam (EUR)

Voor nadere informatie over het Executive Program Tax Control voor Bestuurders:

Aartie Bhawaniebhiek

Kamer