Masterclass Lange Termijn Waardecreatie voor Commissarissen en Toezichthouders

1. Introductie

Door diverse wereldwijde ontwikkelingen is duurzaamheid een belangrijk onderdeel van de risico agenda van een onderneming of organisatie geworden.

Daarnaast is lange termijn waardecreatie in toenemende mate onderwerp van de strategische agenda. Deels intrinsiek en op waarde gedreven (vanuit de purpose), deels gedreven door regels (compliance), zoals de Corporate Governance Code en de EU richtlijn voor niet-financiële rapportages.

Om als toezichthouder risico’s èn kansen te kunnen inschatten is kennis van hetgeen speelt in de wereld van duurzaamheid en maatschappelijk verantwoord ondernemen essentieel. Hierbij moeten toezichthouders oog hebben voor financiële en niet-financiële informatie.

Wat zijn de belangrijkste ontwikkelingen, hoe stel je materialiteit vast in een organisatie, hoe krijg je als commissaris of toezichthouder een beeld van hoe de organisatie er in termen van duurzaamheid voorstaat, en waar liggen de kansen en risico’s en hoe speel je daar zo goed mogelijk op in?

Met deze Masterclass krijgen (aankomende) commissarissen en toezichthouders handvatten om te beoordelen in hoeverre de toezichthouder de juiste en volledige informatie krijgt, een quickscan kan uitvoeren en hoe hij de bestuurder de goede vragen kan stellen.

 

2. Kenmerken van het Programma

Type educatie

Masterclass max 20 personen

Modules

2 aaneengesloten dagen met een overnachting

Opleidingsniveau

Post-academisch

Ervaringseis

Geen toezichthoudende ervaring vereist

Locatie

Omgeving Rotterdam

Werkvorm

Interactief, case-gericht

Taal    Nederlands

 

3. Doelgroep

De Masterclass is speciaal bedoeld voor (aankomende) commissarissen en toezichthouders. Deze Masterclass is geschikt voor deelnemers uit zowel profit als non-profit sector.

Het programma heeft een academisch niveau waarin theorie en praktijk wordt besproken, interactief wordt gewerkt aan concrete praktijkgevallen  en de deelnemers aan de slag gaan met hun eigen casus.

 

4. Over de opleiding

Het programma kenmerkt zich door haar academisch niveau en kent in haar opzet kleine groepen van maximaal 20 deelnemers. Met deze beperkte omvang kan worden ingegaan op specifieke vraagstukken waar deelnemers mee worden geconfronteerd en is gerichte aandacht van docenten en interactie tussen de deelnemers mogelijk. Samen met andere deelnemers bespreekt u concrete praktijkgevallen en governance vraagstukken in het kader van lange termijn waardecreatie, duurzaamheid en maatschappelijk verantwoord ondernemen. Ook is er mogelijkheid om uw eigen praktijksituatie te bespreken, en het perspectief van andere deelnemers daarop te leren kennen. 

 

5. Docenten

Het dagvoorzitterschap van deze masterclass berust bij dr Karen Maas en bij drs Eleonoor Hintzen. Daarnaast spreken er diverse commissarissen en bestuurders die verantwoordelijkheid zijn voor o.a. lange termijn waardecreatie in hun onderneming of organisatie.

 

6. Nadere informatie

Data 

De Masterclass zal plaatsvinden op 1 en 2 november 2018.

Tijden    

Aanvang op 1 november om 9.30 uur, einde op vrijdag rond 17.00 uur
 

Studiekosten

De deelnamekosten bedragen € 2.250,- , exclusief de kosten voor de hotelovernachting.
 

Locatie    

Villa Augustus, Dordrecht
 

Inschrijven

U kunt zich inschrijven door het inschrijfformulier ingevuld en voorzien van uw curriculum vitae op te sturen naar:
esaa-com@ese.eur.nl.
Of u kunt uw inschrijfformulier per post sturen naar  ESAA - Van der Goot Building, Kamer M5-8 - Postbus 1738 - 3000 DR Rotterdam.
 

Contact

Voor alle praktische zaken en informatie kunt u contact opnemen met de Program Coordinators van deze masterclass.

Mevrouw Marina de Bruijn

E-mailadres
esaa-com@ese.eur.nl
Telefoon
010 - 408 26 81
Kamer
Van der Goot Building, Kamer M5-08
Adres

Burgemeester Oudlaan 50
3062 PARotterdam
Nederland

Postadres 

Postbus 1738
3000 DR Rotterdam

 

Mevrouw Leonie Giezeman

E-mailadres
esaa-com@ese.eur.nl
Telefoon
010 - 408 23 88
Kamer
Van der Goot Building, Kamer M5-08
Adres

Burgemeester Oudlaan 50
3062 PARotterdam
Nederland

Leonie Giezeman
  • Wij zijn als onderwijsinstelling erkend door de NBA en zijn daarom gerechtigd PE-uren toe te kennen aan onderwijsactiviteiten. Het aantal PE-uren bedraagt 15 voor de Masterclass Lange Termijn Waardecreatie voor Commissarissen en Toezichthouders.