Uitreiking KVS Preadviezen op de Dag van het Gedrag 2017

Maandag, 20 november 2017

Op donderdag 23 november a.s., op de Dag van het Gedrag, presenteert de KVS de Preadviezen 2017 Gedragseconomie en Beleid. De Dag van het Gedrag is een evenement van het Behavioural Insights Netwerk Nederland (BIN NL) van de gezamenlijke ministeries.

Bachelor Graduation Day 2017 groot succes!

Dinsdag, 14 november 2017

Tijdens een feestelijke ceremonie in de Aula op campus Woudestein zijn op zaterdag 11 november de diploma’s uitgereikt aan afgestudeerde bachelorstudenten van de opleidingen Economie & Bedrijfseconomie, Econometrie & Operationele Research, Econometrics, Fiscale Economie, IBEB en Bsc2 van Erasmus School of Economics.

'Dit was een van de weinige keuzes die Draghi had'

Maandag, 13 november 2017

Begin november heeft De Europese Centrale Bank besloten om het opkoopprogramma (QE) met negen maande te verlengen, met een open einde. In het Financieele Dagblad reageren diverse economen op de beslissing, waaronder Mary Pieterse-Bloem, universitair docent bij de sectie Finance van Erasmus School of Economics en hoofd obligaties bij ABN Amro Private Banking International.

Bas Jacobs maakt deel uit van het BNR Economenpanel

Dinsdag, 7 november 2017

Bas Jacobs, hoogleraar overheidsfinanciën en economisch beleid aan Erasmus School of Economics, maakte deel uit van het BNR Economenpanel. Samen met Ewoud Jansen (docent Finance & Accounting aan de Fontys Hogeschool) en Arnoud Boot (hoogleraar ondernemingsfinanciering en financiële markten aan de Universiteit van Amsterdam) bespreekt Bas Jacobs de laatste economische ontwikkelingen, waaronder de door de ECB aangekondigde afbouw van het stimuleringsbeleid.

'Afschaffing dividendbelasting gaat tegen de internationale trend in'

Dinsdag, 7 november 2017

Het nieuwe kabinet wil per 2019 de dividendbelasting afschaffen, terwijl geen van de regeringspartijen dit in het verkiezingsprogramma had staan. Volgens het CPB  zorgt dit voor een verlies van 1,4 miljard euro belastinginkomsten. Peter Kavelaars, hoogleraar fiscale economie aan Erasmus School of Economics en directeur van wetenschappelijk bureau Deloitte, geeft aan dat de afschaffing niet in lijn der verwachting lag. 

Geldkraan zal verder worden dichtgedraaid

Woensdag, 1 november 2017

Het opkoopprogramma van de ECB zal naar verwachting dit jaar verder worden verlaagd naar 30 miljard euro. Ivo Arnold, hoogleraar Monetaire Economie aan Erasmus School of Economics, legt bij BNR Nieuwsradio uit wat de gevolgen zijn voor de markt en de consument. 

Sociale vlaktaks maakt belastingsysteem niet eenvoudiger

Woensdag, 1 november 2017

In zijn column in het Antilliaans Dagblad schrijft Peter Kavelaars, hoogleraar fiscale economie aan Erasmus School of Economics en directeur van wetenschappelijk bureau Deloitte, over de belastingplannen van het nieuwe kabinet. 

Verwachtingen zijn bepalender dan de absolute prestatie

Woensdag, 1 november 2017

In de Belgische eerste klasse gaan er gemiddeld nog geen twee speeldagen voorbij, of een club ontslaat dit seizoen zijn trainer. De belangrijkste reden voor deze zeer drastische ingrepen dit seizoen, ligt aan de competitie zelf, aldus Thomas Peeters, sporteconoom aan Erasmus School of Economics, en Trudo DeJonghe (KU Leuven).

Bas Jacobs over de doorrekening van het regeerakkoord

Dinsdag, 31 oktober 2017

Hoe kan het dat door de belastingplannen van Rutte III de structurele werkgelegenheid met nul (!) toeneemt, terwijl er 6,4 miljard euro aan lastenverlichting wordt gegeven? Bas Jacobs, hoogleraar overheidsfinanciën en economisch beleid aan Erasmus School of Economics, geeft op het platform de Correspondent antwoord op deze en andere vragen.