Dubbele bachelor en master in Economie en Recht (mr.drs.)

Aron Westerhoven

Toen ik in 6 vwo moest beslissen welke studie ik wilde gaan doen twijfelde ik tussen een groot aantal opleidingen. Eén ding wist ik wel zeker: ik wilde later bedrijven helpen om hun problemen te analyseren en op te lossen, of dit nu van binnenuit of van buitenaf was.

De combinatie van Rechtsgeleerdheid en Economie biedt je de brede basis die nodig is om die uitdaging aan te gaan. Enerzijds leer je bij Economie welke strategieën bedrijven kunnen gebruiken om hun doelen te behalen en hoe de consument zijn keuzes maakt. Anderzijds geeft Rechtsgeleerdheid je inzicht in de juridische aspecten waar bedrijven en consumenten mee te maken krijgen. Je ontwikkelt hiermee de vaardigheden om vanuit meerdere invalshoeken naar een situatie te kijken.

Twee studies naast elkaar volgen is een behoorlijke uitdaging, maar gelukkig is het programma zeer flexibel ingericht. Hierdoor kun je het studiejaar zo indelen dat er ook tijd over blijft voor andere activiteiten. Daarnaast volg je de werkgroepen van Economie samen met andere studenten van het programma waardoor je elkaar snel leert kennen.

Ook buiten je studie om biedt Rotterdam alle kansen om nieuwe mensen te leren kennen. Zo zijn er verschillende studentenverenigingen, sportverenigingen en een bruisend uitgaansleven.

Heb je een vraag aan Aron? Stuur hem dan een email.

Luuk Teeuwen

Bij het zoeken naar de juiste studie kwam ik erachter dat ik heel veel dingen leuk vond en door het technische profiel dat ik op de middelbare school had kon ik ook nog eens alle kanten op. Uiteindelijk heb ik voor de Dubbele bachelor en master in Economie en Recht (mr.drs.) gekozen, een keuze waar ik nog steeds achter sta!

Het programma combineert twee studies en daarom leer je aan de ene kant hoe de economie en bedrijven werken en aan de andere kant begrijp je ook hoe juridische problemen in elkaar steken. Ik vond het altijd leuk om problemen van meerdere kanten te bekijken en dat komt zo goed uit. Verder staan beide studies dicht bij de maatschappij en alles wat je leert kan je dan ook gelijk toepassen in de wereld om je heen.

Wat mij vooral aanspreekt aan het programma is de vele vrijheid die je krijgt. Zo wilde ik heel graag een tijd in het buitenland studeren en dat is zelfs met deze dubbelstudie goed mogelijk. Eind vorig jaar heb ik daarom bijna vijf maanden in Istanbul gestudeerd, wat een geweldige ervaring was.

Ook naast je studie heb je genoeg tijd om leuke dingen te doen en Rotterdam heeft als grote stad veel te bieden. Zelf ben ik in mijn eerste jaar op kamers gegaan, lid geworden bij de studievereniging en heb ik zaalvoetbal gespeeld bij Erasmus Sport. Al met al kan ik Rotterdam zeker aanraden als studentenstad en is het programma perfect voor breed geïnteresseerde studenten!

Nicole Wolzak

Omdat ik in mijn studiezoektocht tot de conclusie kwam dat ik uiteenlopende interesses had, ging ik op zoek naar een studie die mijn interesses combineert. Erg lastig. Totdat mijn moeder de Dubbele bachelor en master in Economie en Recht (mr.drs.) op internet tegenkwam: dat was het! Toch economie, maar gecombineerd met het interessante rechten. Een uitdaging, veel afwisseling en goede baankansen: dat leek me wel wat.

Nu, wat jaren verder, heb ik nooit spijt gehad van mijn keuze. Vooral de afwisseling tussen het relatief theoretische bij Economie en het meer praktijkgerichte Rechten vind ik erg leuk. Iedereen vraagt zich af of het niet zwaar is, maar met de juiste motivatie en studieplanning kom je een heel eind!

Naast mijn studie heb ik zelfs nog tijd voor andere dingen. Zo ben ik actief in verschillende studie- en studentenverengingen, de uitgelezen kans om nieuwe mensen te leren kennen en het beste uit je studententijd te halen! 

Marloek Hoogewoud

Op de middelbare school had ik geen idee wat ik wilde studeren. Er waren zoveel interessante opties. Uiteindelijk kwam ik terecht bij Economie en Bedrijfseconomie en Rechten. Een keuze kon ik niet maken, dus ik besloot voor de combinatie te gaan.

Bij Rechten ben je veel bezig met taal, terwijl Economie meer wiskundig is, waardoor studeren afwisselend en uitdagend blijft. Daarnaast is het een goede manier om je breed te oriënteren en je te onderscheiden van andere studenten. Deze combinatiestudie is echt uniek in Rotterdam!

Veel mensen denken dat je door twee studies geen tijd meer over hebt voor nevenactiviteiten. Dit is echter niet het geval. Ik ben in mijn eerste jaar direct op kamers gegaan, zodat ik me volledig in het studentenleven kon storten, ben lid geworden van een studentenvereniging en heb een commissie gedaan bij de Economische Faculteitsvereniging Rotterdam (EFR).

Verder had ik nog tijd om te sporten en te werken. Je hoeft je dus geen zorgen te maken dat je alleen maar aan het studeren bent. Dit is de perfecte studie voor ambitieuze en actieve studenten.