Rotterdam, studentenstad

Studeren in een bruisende stad als Rotterdam is meer dan alleen werken aan je toekomst. Het betekent ook het ervaren van de sfeer en cultuur van een moderne stad die niet alleen jong, progressief en uitdagend is, maar die bovenal bruist van het leven en activiteiten. Een stad waar water, natuur en moderne architectuur overal te vinden zijn, en je overall de gelegenheid hebt om alle mogelijke vormen van kunst en cultuur te ervaren in het grote aanbod aan galeries, musea, theaters, festivals, winkels, restaurants, bars, enz.

Een goed overzicht van wat Rotterdam te bieden heeft vind je op de websites van Rotterdam Unlimited en Rotterdam Festivals. Vooral de zomer is het seizoen bij uitstek om een aantal van de grote jaarlijkse feesten te ervaren, zoals het alternatieve muziekfestival Dunya, het North Sea Jazz Festival en het Zomercarnaval.

Organiseert de Erasmus Universiteit ook activiteiten?

De Erasmus Universiteit Rotterdam organiseert het gehele jaar door vele evenementen in de vorm van lezingen, debatten, cursussen, voorstellingen, performances filmvertoningen, enz. Studenten kunnen hieraan vaak deelnemen tegen gereduceerd tarief. Meer informatie over alle activiteiten aan de Erasmus Universiteit Rotterdam op de website van Studium Generale.