Bachelor Honours Class

De Erasmus School of Economics biedt haar best presterende en meest toegewijde studenten de mogelijkheid om deel te nemen aan de Bachelor Honours Class. Het programma is zo ontworpen dat het een extra uitdaging biedt ten opzichte van het bestaande programma. Het doel van het programma is om de economische kennis te verdiepen en om je academische vaardigheden te vergroten. Deelnemende studenten volgen intense en interactieve gast colleges die worden gegeven door experts op het gebied van de wetenschap, het bedrijfsleven en de politiek met betrekking tot actuele economische thema’s. De studenten zullen ook een paper schrijven en dit presenteren.

De Honours Class begint in het eerste bachelor jaar en duurt twee volle jaren. Toegang tot het programma is beperkt om de exclusiviteit ervan te kunnen garanderen. Studenten worden geselecteerd op basis van hun prestaties in de eerste twee blokken van bachelor-1 en een toelatingsgesprek. Toewijding en actieve deelname zijn primaire eisen waaraan de student moet voldoen om het programma succesvol af te sluiten.

Het programma staat bekend om zijn interessante colleges en de discussies met pioniers uit het desbetreffende wetenschapsgebied. Onderwerpen variëren van verkiezingen, privatisering en ontwikkelingseconomie tot de berekening van de kosten van een mensenleven. Het programma bestaat uit een cyclus van colleges, een geavanceerd track en seminars. Studenten die worden uitgenodigd om deel te nemen krijgen de mogelijkheid om hun economische kennis te delen met studenten met dezelfde instelling en diepliggende interesses. Meer informatie over de huidige Honours Class vind je hier.

Charissa Rentier

Onderdeel uitmaken van de Bachelor Honours Class was voor mij de extra uitdaging die ik zocht naast mijn studie Economie. Gedurende het programma ontmoet je de pioniers in het vakgebied, wissel je ideeën uit, maar ontwikkel je ook je kritisch denkvermogen door middel van groepsdiscussies. Zeker een ervaring die ik echt niet had willen missen!

Nick van Pelt

In de Honours Class wordt je niet alleen blootgesteld aan een geweldige leeromgeving, je wordt ook onderdeel van een groot sociaal netwerk.