Naar het buitenland

Studeer je aan de Erasmus Universiteit, dan studeer je binnen een internationale omgeving. Jaarlijks studeren er alleen al 300 internationale studenten binnen een bachelor- of masterprogramma aan de Erasmus School of Economics. Dit voegt een internationale dimensie toe aan je studie.

Daarnaast worden studenten aangemoedigd om ook zelf buiten eigen landsgrenzen te kijken en op ’exchange’ te gaan. De ESE heeft hiervoor een sterk netwerk van meer dan 80 partneruniversiteiten. Doorgaans kun je hier tijdens het derde bachelorjaar een deel van jouw studieprogramma volgen. Voordat je vertrekt worden er afspraken gemaakt over ‘buitenlandse’ vakken die je probleemloos in kunt brengen, zodat je geen studievertraging op hoeft te lopen. Om studenten tegemoet te komen in de kosten, zijn er verschillende subsidiemogelijkheden.

In de afgelopen jaren hebben studenten van de ESE in uiteenlopende landen gestudeerd, zoals de Verenigde Staten, China, Canada, Australië, maar ook binnen Europa zijn er vele mogelijkheden.

Rutger de Wit

Uitwisseling naar Shanghai
Student Econometrie en Operationele Research

Je studententijd is een van de meest dynamische en leukste periodes van je leven; nieuwe studie, nieuwe vrienden en nieuwe ervaringen. Echter de kers op de taart was voor mij een periode in het buitenland te studeren.

Ik ben derdejaars student Econometrie en Operationele Research en ik heb vijf maanden in Shanghai gestudeerd. Door een bepaalde periode in het buitenland te studeren krijg je in die korte tijd ontzettend veel ervaringen waar je veel van leert. Voor mij zelf was het omschakelen naar een compleet andere cultuur en vreemde taal een redelijke cultuurshock, maar uiteindelijk leer je er mee om te gaan en heb ik echt de tijd van mijn leven in China gehad.

Daarnaast betekent studeren in het buitenland ook het maken van talloze nieuwe vrienden van over heel de wereld. Zo krijg je de meest interessante verhalen over hun leven thuis te horen.

Ik raad aan om op tijd te beginnen met het plannen van je studieverloop en een periode in het buitenland in te passen. Het mooiste is om natuurlijk naar een land te gaan waar je niet zo snel zou komen, maar studeren in het buitenland is sowieso altijd de moeite waard!

Yasmin Eckstein

Uitwisseling naar Milaan
Student IBEB

After studying in Rotterdam for the International Bachelor of Economics and Business Economics for 2 years, I felt the desire to experience a new and different study environment. I decided to apply and in the end I also got accepted for the Universitá Commerciale Luigi Bocconi in Milan, Italy. I choose to go on exchange and especially to go to Milan, in order to gather some more international experience, meet new people from all over the world, get to know how it is to live and study in a new environment and most importantly to live and experience “la dolce vita” for one semester."

The opportunity to go on exchange offers students to understand different cultures and also it presents the chance to master the challenge of living in a completely unfamiliar setting. A big step to overcome this challenge, and adapt more easily to the new situation is by taking a language course right in the beginning.