Stages

De Erasmus School of Economics bied je de mogelijkheid om een stage te lopen in het derde jaar van jouw bacheloropleiding. Dit is een uitstekende manier om alvast praktijkervaring op te doen en kan je een streepje voor geven bij toekomstige werkgevers.

De voorwaarden verschillen per opleiding, maar binnen iedere bachelor zijn er mogelijkheden. Tijdens de stage pas je wetenschappelijke kennis en vaardigheden toe in een professionele omgeving. Je krijgt praktijkbegeleiding vanuit je stagebedrijf en academische begeleiding vanuit de Erasmus School of Economics. Om je op weg te helpen worden er stageplekken gepubliceerd via diverse kanalen en zijn er diverse instanties en studieverenigingen die je kunnen helpen bij het vinden van een stageplek.

Arian Oosthoek

Marketing stage bij Omega Pharma
Student Economie en Bedrijfseconomie

Doordat ik nog maar één vak moest volgen in mijn curriculum van de Bachelor Economie en Bedrijfseconomie en hierdoor veel vrije tijd kreeg, besloot ik om die tijd nuttig op te vullen door een stage te volgen bij het farmaceutische concern Omega Pharma. Daarnaast wilde ik erachter komen of de master die ik op het oog had (Marketing) ook echt wat voor mij was, door het vakgebied in de praktijk te ervaren. In mijn stageperiode van een half jaar ondersteunde ik de marketingactiviteiten rond het (multi)vitaminemerk Davitamon.

Door mijn stagebegeleider werd ik goed begeleid en in alle merkgerelateerde activiteiten betrokken. Deze periode heb ik als erg leerzaam ervaren, omdat je door het doen van een stage leert hoe een marketingafdeling in de praktijk opereert." Ik zou een stage tijdens de bachelor dan ook iedereen aanbevelen, omdat het een aanvulling is voor je ontwikkeling en je CV.