Onze voorlichtingsactiviteiten

Het maken van een goede studiekeuze is niet eenvoudig. Er zijn zoveel mogelijkheden en studies om uit te kiezen. Zelf kun je brochures en websites doornemen van universiteiten en praten met (school)vrienden, ouders of de decaan over je studiekeuze. Daarnaast zijn er verschillende mogelijkheden om de universiteit te bezoeken en je te verdiepen in de verschillende opleidingen.

Ons advies: begin op tijd en neem de tijd om je te oriënteren!


Open Dagen

21 oktober 2017 en 17 maart 2018

Twee keer per jaar kun je ons bezoeken tijdens een Open Dag. Je komt dan alles te weten over onze bacheloropleidingen en studeren aan de Erasmus Universiteit. Er zijn algemene inleidingen van alle opleidingen, je kunt verdiepende colleges bezoeken en hebt alle gelegenheid om met onze studenten en docenten te praten op de informatiemarkt. Daarnaast maak je bijvoorbeeld kennis met het studentenleven en studeren in Rotterdam.

Aanmelden / meer informatie


Economie Ervaringsdag

14 november 2017

Ben je al eens op een Open Dag geweest en wil je meer weten over Economie en Bedrijfseconomie? Kom dan naar de Economie Ervaringsdag. Tijdens deze dag ontvang je informatie over de opbouw van de studie, hoor je van onze studenten hoe het is om in Rotterdam te studeren en volg je een proefcollege. Je gaat zelf actief aan de slag met een case en de oplossingen worden gepresenteerd.

Tijdens deze Ervaringsdag behandelen we (grotendeels) dezelfde stof als tijdens de meeloopdag van Economie en Bedrijfseconomie. Deelnemen aan beide activiteiten raden we dan ook af.

Aanmelden/ meer informatie


Econometrie Ervaringsdag

22 november 2017

Ben je al eens op een Open Dag geweest en wil je meer weten over Econometrie en Operationele Research? Kom dan naar de Econometrie Ervaringsdag. Tijdens deze dag ontvang je informatie over de opbouw van de studie, hoor je van onze studenten hoe het is om in Rotterdam te studeren en volg je een proefcollege. Je gaat zelf actief aan de slag met een case en de oplossingen worden gepresenteerd.

Tijdens deze Ervaringsdag behandelen we (grotendeels) dezelfde stof als tijdens de meeloopdag van Econometrie en Operationele Research. Deelnemen aan beide activiteiten raden we dan ook af.

Aanmelden/ meer informatie


Meeloopdagen

Maandelijks

Vrijwel maandelijks kun je een dag mee lopen met een student Ambassador van de opleiding waarin je interesse hebt. Je woont één of twee echte colleges bij, krijgt een rondleiding over de campus, wordt geïnformeerd over de opbouw van de studie en krijgt een indruk hoe de studenten hun studietijd ervaren. Doordat je met een kleine groep bent, heb je alle tijd om vragen te stellen aan de ervaren student Ambassador.

Aanmelden / meer informatie


Webinars

Ongeveer één keer per maand organiseren we online webinars voor aankomende studenten met een interesse in één van de programma's aan de Erasmus School of Economics. In elke sessie gaan we in op een of twee specifieke onderwerpen. Webinars bestaan altijd uit een presentatie door een medewerker of een student, gevolgd door een Q & A-sessie.

Meer informatie


Proefstuderen

30 januari en 5 februari 2018 (2 dagen)

Nadat je een Open Dag hebt bezocht, en/of een dagje hebt meegelopen, kun je jezelf verdiepen in een opleiding naar keuze tijdens het Proefstuderen. In dit tweedaagse programma volg je colleges en ga je zelf actief aan de slag met opdrachten. Door deel te nemen krijg je een realistisch beeld van de opleiding en word je geholpen om een definitieve studiekeuze te maken, of je studiekeuze te toetsen.

Aanmelden / meer informatie


International Bachelor Challenge

1 december 2017

Scholieren met interesse in één of meerdere internationale bachelor programma's van de Erasmus School of Economics, kunnen terecht op de International Bachelor Challenge. Tijdens deze verdiepende activiteit volg je een college en ga je zelf actief aan de slag met het maken van een case. Je bekijkt een vraagstuk vanuit economisch en/of econometrisch perspectief. In kleine groepjes ga je op zoek naar oplossingen die aan het einde van de dag gepresenteerd worden. Tussendoor is er voldoende ruimte om met student Ambassadors van de verschillende bachelor programma's te praten. Na een bezoek aan de 'challenge' heb je bijvoorbeeld een goed beeld van de verschillen tussen de programma's en een indruk van de stof die wordt behandeld tijdens jouw bachelorjaren. Deze verdiepende activiteit wordt volledig in het Engels verzorgd.

Aanmelden / meer informatie


De EUR op bezoek

Maandelijks

Onze student ambassadors gaan regelmatig zelf op pad om voorlichting te verzorgen en deel te nemen aan informatiemarkten op scholen in het hele land. Informeer bij je schooldecaan hoe je kunt deelnemen aan deze bijeenkomsten.

Aanmelden / meer informatie