Fiscale Economie

Is alcoholgebruik te reguleren met belastingheffing? Met welke fiscale maatregelen kunnen ondernemers hun liquiditeitspositie verbeteren? Hoe moet een uniforme winstbelasting in de EU eruit zien? Dit zijn de vragen die je tegen kunt komen in de masteropleiding Fiscale Economie.

Het programma biedt je een brede basis én de verdieping naar specifieke onderwerpen als verbruiksbelastingen in Europese context, thema’s als het MKB, multinationals en tax policy. Verder verdiep je je niet alleen in de toepassing en interpretatie van het fiscale vakgebied, maar leer je ook je inzicht, kennis en creativiteit in te zetten voor het zelfstandig oplossen van fiscaal-economische uitdagingen. Bovendien leer jij hoe je met een kritische benadering van je eigen discipline en een open blik op andere economische, niet-economische en niet-fiscale opvattingen, je bijdrage aan het vakgebied kunt leveren.

Erasmus School of Economics voor de beste papieren

De masteropleiding Fiscale Economie in Rotterdam biedt alles om je ambities waar te maken: met praktijkgericht onderwijs door docenten van topniveau heb je de beste papieren om jezelf te ontwikkelen tot excellent fiscaal econoom. Hier leer je zowel de wetenschappelijke dimensie van je vakgebied waarderen, als oog hebben voor maatschappelijke effecten van belastingheffing.

Carrièrekansen

Een afgeronde masteropleiding Fiscale Economie biedt uitstekende carrièreperspectieven in uiteenlopende functies en sectoren. Denk aan:

  • de overheid (b.v. als belastinginspecteur of fiscaal beleidseconoom)
  • het bedrijfsleven (b.v. als bedrijfsfiscalist bij een multinational)
  • een belastingadviespraktijk

Bovendien krijg je na je master direct toegang tot de beroepsopleiding van de Nederlandse Orde van Belastingadviseurs. Liever een wetenschappelijke carrière? Ook dat behoort tot de mogelijkheden.

"Ik wil uitgedaagd worden, iedere keer weer"

Wil je je verdiepen in de relatie tussen belastingheffing en economisch handelen en beschik je over de juiste basiskennis? Nieuwsgierig naar onze masteropleiding Fiscale Economie? Onze studenten vertellen je graag wat je kunt verwachten.