"Het bankenprobleem is in Italië nog steeds groot"

Woensdag, 23 augustus 2017

Terwijl de economie in Noord-Europa weer op volle toeren draait, verkeert Zuid-Europa nog in crisis. Van een uitslaande brand is geen sprake meer, maar de problemen zijn nog niet voorbij. Nieuwsuur kijkt samen met Casper de Vries,  hoogleraar monetaire economie aan Erasmus School of Economics, naar de situatie in Italië.

Bas Jacobs in gesprek met ESB over de seminar Economisch Beleid

Woensdag, 23 augustus 2017

In de blogreeks Rethinking Economics geeft Economisch Statistische Berichten (ESB) het woord aan gepassioneerde academici om het economisch denken te diversifiëren en te vernieuwen. In derde serie van de blogreeks gaat ESB in gesprek met Bas Jacobs, hoogleraar openbare financiën en economisch beleid aan Erasmus School of Economics, over de seminar 'Economisch Beleid' die hij geeft binnen de eenjarige master Beleidseconomie (Policy Economics). 

Veel aandacht voor onderzoek oud-promovendus Bastian Ravesteijn

Donderdag, 17 augustus 2017

Gezondheidseconoom dr. Bastian Ravesteijn heeft met zijn eerste wetenschappelijke publicatie over de invoering van de Eigen Bijdrage wederom veel media-aandacht gegenereerd. Ravesteijn, die verbonden is aan de Health Care Policy department van Harvard Medical School, rondde in mei 2016 zijn promotieonderzoek af aan Erasmus School of Economics.

Veel media aandacht voor het onderzoek van Olivier Marie

Donderdag, 17 augustus 2017

De wetenschappelijke publicatie 'High Achievers? Cannabis Access and Academic Performance' van Olivier Marie, hoogleraar arbeidseconomie aan Erasmus School of Economics, en Ulf Zölitz in de Review of Economic Studies heeft veel internationale media-aandacht gekregen. 

Bas Jacobs neemt plaats in het BNR Economenpanel

Donderdag, 17 augustus 2017

Op 31 juli 2017 maakte Bas Jacobs, hoogleraar economisch beleid en overheidsfinanciën aan Erasmus School of Economics, deel uit van het economenpanel van BNR Nieuwsradio. Samen met hoogleraar Steven Brakman (Internationale economie, RUG) en Hans Stegeman (Head of researsch and Investment Strategy bij Triodos) worden diverse onderwerpen besproken (o.a. de economische consequenties van de aanscherping van de Amerikaanse sancties tegen Rusland).

Het strenge Nederlandse bonusplafond speelt Nederland parten als post-brexit vestigingsplaats

Donderdag, 10 augustus 2017

Eind juli schreef de Financial Times, op basis van ingewijden, dat de Japanse Bank MUFG Amsterdam op het oog heeft als vestigingsplaats voor een deel van haar Europese zakenbankactiviteiten na de Brexit. MUFG en andere banken willen weg uit Londen omdat ze niet zeker weten of zij hun huidige activiteiten in de Europese Unie na de Brexit probleemloos voort kunnen zetten. 

Dribbelen op drijfzand

Donderdag, 10 augustus 2017

Op de toppers na kunnen de meeste andere Belgische voetbalclubs de touwtjes steeds moeilijker aan elkaar knopen. De hoop, dat de Belgische voetbalclubs na de invoering van het licentiesysteem een min of meer stabiel bedrijfsmodel uit konden bouwen, werd de kop ingedrukt door de hoge spelerslonen, die als gevolg van buitenlands tv-geld de pan uit rijzen, en de competitiehervorming. 

Olivier Marie benoemd tot bijzonder hoogleraar Arbeidseconomie

Dinsdag, 1 augustus 2017

Dr. Olivier Marie is per 1 augustus 2017 benoemd tot bijzonder hoogleraar Arbeidseconomie aan Erasmus School of Economics vanwege de Vereniging Trustfonds. Binnen het brede terrein van de arbeidseconomie richt zijn onderzoek zich op de economie van de misdaad, de economie van het onderwijs, micro-econometrie en beleidsevaluatie.

VENI-beurs voor Rogier Quaedvlieg

Maandag, 31 juli 2017

Rogier Quaedvlieg, universitair docent aan Erasmus School of Economics, is een Veni-subsidie ​​toegekend door de Nederlandse Organisatie voor Wetenschappelijk Onderzoek (NWO). De subsidie wordt beschikbaar gesteld aan jong wetenschappelijk talent dat recent is gepromoveerd.

PhD kandidaat Eric Slob wint prijs

Donderdag, 20 juli 2017

Tijdens de poster presentatieronde van de Mendelian Randomization Conference in Bristol heeft PhD kandidaat Eric Slob de tweede prijs gewonnen. De conferentie is bedoeld voor professionals die geïnteresseerd zijn in etiologische epidemiologie en causaliteit in de maatschappelijke gezondheid en klinische geneeskunde.