RHV BV verandert naam in Erasmus UPT

Donderdag, 20 april 2017

RHV BV heeft haar naam veranderd in “Erasmus Centre for Urban, Port and Transport Economics” ook wel afgekort tot ‘Erasmus UPT’.

Crisis ontregelde begrotingsramingen CPB

Woensdag, 19 april 2017

De voorspellingen van het Centraal Planbureau (CPB) over de overheidsbegroting blijken de afgelopen paar jaar steeds te somber te zijn geweest. In de afgelopen kabinetsperiode werd de politiek opgehitst door alarmerende ramingen die aanzetten tot forse bezuinigingen en discussie over de vraag of die terecht waren.

'Rotterdam moet durf tonen en de Kuip pas verbouwen als de rest mislukt'

Dinsdag, 18 april 2017

Veel Feyenoordsupporters en een groep bevlogen architecten zien niets in de bouw van een nieuw stadion, dat Feyenoord City zal heten. Jan van Ours, hoogleraar toegepaste economie aan Erasmus School of Economics, heeft onderzoek gedaan naar de trouw van voetbalsupporters aan hun club en volgt Feyenoord City op afstand. Op AD.nl geeft hij commentaar. 

Hoe hoog staat belastingherziening op de agenda?

Dinsdag, 18 april 2017

Herziening van het belastingstelsel is een belangrijk punt bij de onderhandelingen tussen de partijen VVD, CDA, D66 en Groenlinks. Fiscalisten hebben er echter weinig vertrouwen in dat er de komende kabinetsperiode daadwerkelijk een belastinghervorming wordt doorgevoerd. Peter Kavelaars, hoogleraar fiscale economie aan Erasmus School of Economics en partner bij Deloitte, geeft in het Financieele Dagblad commentaar. 

Waarom het beleid van Rutte en Dijsselbloem niet goed was voor de economie

Maandag, 10 april 2017

Wat kunnen we leren van de financiële crisis? En hoe kan het dat bijna alle media zich tijdens de nasleep van de crisis achter het begrotingsdogma van het kabinet schaarden? Bas Jacobs, hoogleraar economisch beleid en overheidsfinanciën aan Erasmus School of Economics, beantwoordt deze vragen en meer tijdens een interview met De Correspondent.  

'Sport domineert onze cultuur'

Zaterdag, 8 april 2017

'Wij zijn onszelf in toenemende mate aan het zien als (top)sporters en de verweving tussen sport, staat en markt neemt toe.' dat stellen Thomas Peeters en Maarten van Bottenburg in Trio, een radioprogramma van het Vlaamse Klara op zaterdag 8 april 2017. 

Kritiek op Melkertbaan

Vrijdag, 7 april 2017

De oproep van het UWV voor de terugkeer van gesubsidieerde banen krijgt felle kritiek uit de polder. Werkgevers en de uitzendbranche zien niets in de plannen, terwijl de FNV zich zorgen maakt over mogelijke verdringing op de arbeidsmarkt. Uitkeringsinstantie UWV liet woensdag het proefballonnetje op om gesubsidieerde banen weer terug te laten keren.

Peter Kavelaars over omstreden belastingdeals met multinationals

Donderdag, 6 april 2017

Uit interne stukken van het ministerie van Financiën in handen van Trouw blijkt dat Nederland omstreden belastingdeals heeft gesloten met multinationals, zonder dat door te geven aan de Europese Unie. Peter Kavelaars, hoogleraar fiscale economie aan Erasmus School of Economics, geeft hierover zijn mening bij BNR Nieuwsradio, d.d. 5 april 2017.

'Zakelijke markt voor wiet is het model voor de toekomst'

Woensdag, 5 april 2017

Nu steeds meer Amerikaanse staten medicinaal gebruik van cannabis toestaan groeit de markt spectaculair. Onlangs stemde ook de Tweede Kamer in met het gedogen van cannabisproductie door een aantal commerciële bedrijven. Jan van Ours, hoogleraar Toegepaste Economie aan Erasmus School of Economics, geeft op Volkskrant.nl commentaar. 

'Het net sluit zich rond zwartspaarders'

Vrijdag, 31 maart 2017

Peter Kavelaars, hoogleraar fiscale economie aan Erasmus School of Economics zegt tegen de NOS het volgende: "Er blijven steeds minder opties over voor zwartspaarders om hun geld te verbergen, het net is zich aan het sluiten.". Verder stelt Kavelaars in het acht uur journaal dat de FIOD het gaat winnen van zwartspaarders door de uitgebreide afspraken die er zijn gemaakt over internationale informatieuitwisseling.