Bij terugkomst

Wanneer je terugkomt uit het buitenland zul je waarschijnlijk vol zijn van alle ervaringen en indrukken die je hebt opgedaan. Maar houd er rekening mee dat sommige mensen niet eens gemerkt hebben dat je weg bent geweest. Sommige mensen zullen ook niet heel geïnteresseerd zijn in al je verhalen en anderen kunnen zich er niets bij voorstellen. Het kan ook zo zijn dat je de cultuur, sommige lokale gebruiken en natuurlijk de vrienden die je tijdens je tijd in het buitenland hebt gemaakt, mist. Dit kan resulteren in een omgekeerde cultuurshock. Houd hier rekening mee. 

Bij terugkomst zal je een paar praktische zaken moeten regelen.

Studieverslag

Afhankelijk van je faculteit, zal je na terugkomst een paar documenten moeten inleveren met informatie over specifieke zaken zoals de voorbereiding, gekozen vakken, je begroting en tips voor toekomstige studenten. In sommige gevallen zal je zelfs een beoordelingsgesprek moeten voeren, na welke je het resterende bedrag van je beurs zal ontvangen.

Erasmus+ verslag

Als je naar het buitenland bent geweest voor een stage of via een uitwisselingsprogramma en je hebt een Erasmus+ beurs ontvangen, moet je bij terugkomst meerdere documenten inleveren. Per email ontvang je hier meer informatie over. Voor vragen kun je een mail sturen naar erasmusbeurs@eur.nl

Je internationale ervaring doorzetten

Wil je ook deel uitmaken van de internationale gemeenschap in Rotterdam? Met het ESN Buddy Programma of een buddy programma van jouw faculteit, word je gelinkt aan internationale studenten die naar Rotterdam komen. Je kunt jouw buddy rondleiden en hem/haar helpen met problemen die hij/zij tegenkomt tijdens de eerste weken in Rotterdam. Geïnteresseerd in het Buddy Programma? Stuur dan een e-mail naar info@esn-rotterdam.nl of jouw faculteit voor meer informatie!

Download de Praktische Gids

Download hier deze praktische gids over studeren en stages in het buitenland

Download de Praktische Gids