CHARTER’s Voorstel voor een toekomstbestendig erfgoed sector

CHARTER’s Open Dag
Datum
woensdag 19 jun 2024, 08:30 - 18:00
Type
Open dag
Gesproken taal
Engels
Kamer
0.02
Ruimte
Sanders Building
Ticket informatie

U kunt zich hier aanmelden 

Voeg toe aan agenda

CHARTER - de Europese Cultureel Erfgoed Skills Alliantie, in samenwerking met de Erasmus Universiteit Rotterdam en de Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed (RCE), nodigen u uit voor CHARTER’s Open Dag om de bevindingen van dit Erasmus+ Blueprint project delen.

Wat is het potentieel van erfgoed voor de samenleving? 

Tijdens de Open Dag delen wij onze aanbevelingen met u. Het ochtendprogramma focust zich op de rol van klimaatverandering voor erfgoed en nieuwe perspectieven rondom onderwijs en educatie. In de middag worden tijdens participatieve workshops de volgende onderwerpen onderzocht: diversiteit in de erfgoed arbeidspoel; valorisatie van ambachtelijke vaardigheden; erfgoed en toekomstige risico's; de erkenning van informele vaardigheden; de sociale en economische gevolgen van erfgoed en als laatste participatief bestuur.

Meer informatie

Voor meer informatie CHARTER website

Gerelateerde content
Wat zijn de tekorten en behoeften voor erfgoedprofessionals in Europa? CHARTER Alliance brengt belangrijke uitdagingen in kaart en biedt verbeteringspaden aan
Charter European Cultural Hertiage Skills Alliance
Wat zijn de 8 opleidings- en trainingstrajecten en beroepen voor de toekomst van de cultureel erfgoedsector? CHARTER presenteert baanbrekende resultaten.
Charter European Cultural Hertiage Skills Alliance
Gepubliceerd CHARTER verslag met een overzicht van bestaande kwaliteitsnormen en validerings-/certificeringsregelingen met betrekking tot cultureel erfgoed.
Charter European Cultural Hertiage Skills Alliance
This alliance consortium strives to make apparent the value of cultural heritage and to create a resilient and responsive sector.
Charter European Cultural Hertiage Skills Alliance

Vergelijk @count opleiding

  • @title

    • Tijdsduur: @duration
Vergelijk opleidingen