Gijsbert Oonk spreekt op Symposium Sport & Nation (14 juni)

Tijdens het symposium staan discussies rondom nationaliteitsveranderingen van topsporters en de rol van staten en instituties bij het werven van buitenlandse sporttalenten centraal. Steeds vaker blijkt het veranderen van nationaliteit of het gebruikmaken van dubbele nationaliteiten een heikel onderwerp te zijn, en het onderzoeksproject Sport & Nation geeft inzicht in dit debat. Gijsbert Oonk is projectleider van dit onderzoek, en op 14 juni zal hij de eerste resultaten presenteren. 

 

 

Behalve Oonk zullen ook twee gastsprekers aanwezig zijn die zich ook in het thema hebben gespecialiseerd. Prof. dr. Peter Spiro (Temple Law School, Philadelphia) is expert op het gebied van internationaal, inmigratie- en constitutioneel recht en doet onderzoek naar de legitimiteit van het rekruteren van buitenlandse topatleten door staten. Ook Prof. dr. Marjet Derks (Radbouw Universiteit Nijmegen) zal aanwezig zijn. Derks is projectleider van het onderzoeksprogramma Sportgeschiedenis: 'Sport, identiteit en moderniteit'. 

Na afloop van de plenaire sessie is het mogelijk om deel te nemen aan een van de zogenaamde parallelsessies waarbij dieper wordt ingegaan op het thema. 

Meer informatie

Symposium Sport & Nation

Locatie: Stadion Galgenwaard, Utrecht

Datum en tijd: 14 juni 2018, van 13.00 uur tot 17.30 uur

Deelname: gratis

Meer informatie over het symposium is te lezen op de website van het Mulier Instituut (MI). Op de site staat tevens het aanmeldingsformulier.