Studeren
met een functiebeperking

Studeren met een functiebeperking

Ervaar je hinder van de COVID-19 maatregelen?

Lees hier meer en neem contact met ons op!

Erasmus Universiteit Rotterdam vindt het belangrijk dat al haar studenten hun talenten optimaal kunnen benutten. Team Studeren met een Functiebeperking (Team SMF) maakt zich hard om deze wens om te zetten in realiteit. Het kan zijn dat je als student met een beperking meer ondersteuning nodig hebt. Je kunt als student veel zelf of in overleg met je studieadviseur regelen. Wanneer jullie er samen niet uitkomen, helpt team SMF (voor en achter de schermen) bij het aanvragen en ontwikkelen van extra voorzieningen.
Onder studenten met een beperking worden studenten met een lichamelijke handicap of chronische ziekte, met dyslexie of een andere leerstoornis en psychische beperkingen verstaan. 

 

Studeren met een functiebeperking aan de EUR

Team Studeren Met een Functiebeperking (SMF)
Het team SMF is onderdeel van het team Studentbegeleiding en bestaat uit twee Studentdecanen. Samen zetten wij ons in om de studievoorzieningen voor studenten met een functiebeperking zo goed mogelijk in kaart te brengen en deze informatie te delen met alle betrokkenen. Het team houdt zich bezig met voorzieningen die faculteitsoverstijgend zijn (zoals voorleessoftware voor visueel beperkte studenten en de toegankelijkheid van de campus verbeteren). Daarnaast zorgen zij er ook voor dat er duidelijke afspraken zijn met studieadviseurs en examencommissies.
Het informeren van studenten en medewerkers doen wij – naast deze website – graag persoonlijk. Zo bieden we door het jaar heen diverse workshops aan voor zowel studenten als onderwijzend personeel. Kijk in onze agenda voor een actueel overzicht. Goede begeleiding voor studenten met een functiebeperking kan alleen geboden worden wanneer dit in de hele organisatie breed wordt uitgedragen. Daarom werkt het team SMF samen met studieadviseurs, projectmedewerkers van REF (Real Estate & Facility services), examencommissies en anderen.

Wat kan jij doen? 

Studeer je aan de Erasmus Universiteit (of heb je dit voornemen) en heb je extra voorzieningen nodig? Geef dit dan zo snel mogelijk aan bij jouw studieadviseur. Bij de EUR denken we graag met je mee, maar we kunnen niet beginnen zonder dat jij hebt aangegeven waar we je bij kunnen ondersteunen. Op onze pagina 'aanvragen voorzieningen' lees je verder hoe deze aanvraag in zijn werk gaat. 

 • Mw.  R. (Regina) de Bruijn-Boot MA
  Studentdecaan SMF
  Woudestein: ma, di, do, vrij
   

 • Mw.  M. (Marlijn) Wagenaar MSc
  Studentdecaan SMF
  Woudestein: ma - don