Geschiedenis
Pre-master

Waarom Pre-master Geschiedenis studeren

Wil jij graag de master Cultuurgeschiedenis aan de Erasmus Universiteit Rotterdam volgen, maar heb je niet de juiste vooropleiding? Volg dan eerst de pre-master Geschiedenis en krijg alsnog toelating tot de master Cultuurgeschiedenis.

Je dient de pre-master in voltijd (een studiejaar) te doorlopen. Uitzonderingen zijn mogelijk, maar dienen aangevraagd en besproken te worden met de studieadviseur.

Kennis van de basis

Tijdens de pre-master volg je enkele kernvakken uit de bachelor Geschiedenis en maak je kennis met de culturele, sociale en economische geschiedenis en de geschiedenis van internationale relaties. Na de pre-master ben je met jouw inhoudelijke kennis klaar voor de start met de master Cultuurgeschiedenis.

Analytisch leren denken

Je wordt tijdens de pre-master ook opgeleid als academicus. Dat betekent dat je kritisch naar historische en actuele maatschappelijke vraagstukken leert kijken. Bovendien oefen je in het schrijven van essays en artikelen en leer je de fijne kneepjes van het historisch onderzoek. Aan het einde van het jaar pas je al je opgedane kennis en onderzoekvaardigheden toe bij het schrijven van je eigen bachelor thesis