Media & Journalistiek
Schakeljaar

Carrièremogelijkheden voor Pre-master Media & Journalistiek

Hieronder lees je meer over de carrièremogelijkheden na het afronden van de masterspecialisatie Media & Journalistiek. Ga naar de Engelstalige pagina's voor meer informatie over de loopbaanperspectieven van Media & Business, Media & Creative Industries en Media, Culture & Society.

Carrièremogelijkheden Media en Journalistiek

Na het behalen van de MA-titel ben je een breed inzetbare professional en heb je goede perspectieven op de arbeidsmarkt. Afgestudeerden van de Rotterdamse opleiding Media & Journalistiek komen onder meer terecht in management-, research-, marketing- en publiciteitsfuncties binnen de mediawereld, de cultuursector en de communicatiebranche. Ze blijken goed te functioneren als redacteur, journalist en programmamaker bij diverse media, maar ook als docent in het hoger onderwijs en in beleids- en communicatiefuncties bij overheden, bedrijven en non-profitorganisaties. Bovendien blijkt de master een goede basis voor een loopbaan als wetenschappelijk onderzoeker.

Hieronder vind je een overzicht van de voornaamste werkvelden waar alumni van de master Media & Journalistiek terechtkomen.

Verder in de wetenschap?

Studenten met hoge cijfers, wetenschappelijke ambities en een goede Engelse taalvaardigheid hebben na het behalen van hun MA in Media Studies toegang tot een verkort programma (circa 1 jaar) van de internationale Research Master in the Sociology of Culture, Media and the Arts aan de Erasmus Universiteit.

Alumni Media Studies

De Master Media Studies van de Erasmus Universiteit telt inmiddels meer dan 1000 alumni, die van de volgende vier masterprogramma's met succes hebben afgerond: Media & Business, Media, Culture & Society, Media & Cultuur (tot 2017-2018) en Media & Journalistiek.