Vrijwilligerswerk

Er zijn veel organisaties die je kunnen helpen met het doen van vrijwilligerswerk in het buitenland, zodat je mensen in ontwikkelingslanden kunt helpen. Je kunt bijvoorbeeld via onderstaande organisaties een project doen.

AIESEC

AIESEC is de grootste non-profit studentenorganisatie ter wereld, wat naast professionele stages ook vrijwilligersprojecten (6 tot 8 weken) faciliteert. De projecten variëren in onderwerpen op het gebied van onderwijs, ondernemerschap en gezondheids- en milieu issues, in voornamelijk Azië, Zuid-Amerika en Afrika. Bij deze projecten zal je samenwerken met studenten vanuit de hele wereld. Accommodatie is vaak inbegrepen. Kijk voor meer informatie op http://www.aiesec.nl/ of stuur een mail naar application.rotterdam@aiesec.nl.

Counterpart Travels

Counterpart Travels is een project van de Nederlandse hulporganisatie SYPO en organiseert projecten in Uganda.

Kembé

Stichting Kembé heeft zichzelf ten doel gesteld mensen in deze situatie te helpen door in verschillende landen doelgericht ontwikkelings- projecten op te zetten. Deze projecten lopen uiteen maar hebben enkele dingen met elkaar gemeen. Alle projecten die Kembé opzet zijn erop gericht om mensen te helpen om voor zichzelf te zorgen.