Sprekers

Besturen in de zorg

Het onzekere voor het zekere! op 24 november 2017 door prof. dr. Richard Janssen

Registratie is nu mogelijk!

Besturen in de zorg

Het onzekere voor het zekere! op 24 november 2017 door prof. dr. Richard Janssen

Registratie is nu mogelijk!

Op het symposium 'Voorbij de decentralisatie: de nieuwe zorg' van prof.dr. Kim Putters spreken

 • Paul van der Heijden • Voorzitter NVZD en hoogleraar internationaal arbeidsrecht
  Dagvoorzitter


  Paul van der Heijden is hoogleraar internationaal arbeidsrecht, verbonden aan de Universiteit Leiden - afdeling Sociaal Recht en is per 1 september voorzitter van de NVZD, de vereniging van bestuurders in de zorg.

 • Kim Putters • Directeur Sociaal en Cultureel Planbureau
   

  Prof.dr. Kim Putters is sinds juni 2013 directeur van het Sociaal en Cultureel Planbureau (SCP). Sinds enige tijd bekleedt hij daarnaast de leerstoel Beleid en Sturing in de Veranderende Verzorgingsstaat bij Erasmus School of Health Policy & Management. Van 2008 tot 2013 bekleedde hij de NVZD Leerstoel Management van Zorginstellingen.

 • Pauline Meurs • Wetenschappelijk directeur Erasmus Centrum voor Zorgbestuur
   

  Pauline Meurs is voorzitter RVS en sinds januari 2007 hoogleraar Bestuur van de Gezondheidszorg aan Erasmus School of Health Policy & Management (ESHPM). Zij voert onderzoek uit naar besturingspraktijken in de gezondheidszorg. Van 1996 tot 2008 bekleedde zij de NVZD -leerstoel op het gebied van Sturing Management in de Zorg.

 • Henk Nies Lid Raad van Bestuur Vilans

  Henk Nies is bijzonder hoogleraar Organisatie en beleid van zorg aan de Vrije Universiteit van Amsterdam en is sinds 1 januari 2007 lid Raad van Bestuur Vilans, het kenniscentrum voor langdurige zorg. Vanaf eind vorig jaar is prof. Nies lid Kwaliteitsraad bij het Zorginstituut Nederland.

 • Carina Hilders• Directeur Medische Zaken van het Reinier de Graaf Gasthuis in Delft

  Carina Hilders is gynaecoloog en directeur Medische Zaken van het Reinier de Graaf Gasthuis in Delft. Als medisch specialist richt zij zich op het bevorderen van optimale medische zorg voor de patiënt door de medische inhoud te verbinden met bestuurlijke, organisatorische en financiële thema’s. Carina Hilders is per 1 november 2014 benoemd tot bijzonder hoogleraar ‘Medisch Management en Leiderschap’.

Contact

Heeft u vragen of meer informatie nodig, kunt u contact opnemen met de afdeling Marketing & Communicatie van ESHPM via communicatie@eshpm.eur.nl.