Pre-master

De pre-master Gezondheidswetenschappen, Beleid & Management Gezondheidszorg (BMG) bereid je voor op de masters die worden aangeboden bij Erasmus School of Health Policy & Management (ESHPM).

Kenmerken van Gezondheidswetenschappen, BMG in Rotterdam

Gezondheidswetenschappen, BMG in Rotterdam bestudeert beleids- en managementvraagstukken op het gebied van de gezondheidszorg vanuit verschillende invalshoeken: je verdiept je in economie, gezondheidsrecht, sociaal-medische wetenschappen en organisatiewetenschappen. Daarnaast zijn er ook vakken op het gebied van methoden en technieken van onderzoek. Deze multidisciplinaire opzet vind je ook duidelijk terug in de pre-master Gezondheidswetenschappen, BMG.

Voor wie is de pre-master?

De pre-master Gezondheidswetenschappen, BMG is bedoeld voor zogeheten zij-instromers. Je bent zij-instromer als je al wél een HBO of WO-diploma hebt behaald, maar je niet direct toegelaten kunt worden tot de master van je keuze bij ESHPM. De premaster kan je ook volgen als je al aan het werk bent. Hierbij moet je wel rekening houden met de studiebelasting, ons advies is om 20 uur per week te werken.

Om toegelaten te kunnen worden tot de pre-master Gezondheidswetenschappen, ESPHM moet je voldoen aan de volgende toelatingseisen.

Vooraf kiezen voor een masteropleiding

Jouw keuze voor een masteropleiding bepaalt de inhoud van de pre-master die je moet volgen. Het is dus belangrijk dat je vooraf een keuze maakt voor de master Zorgmanagement of de master Health Economics, Policy & Law.

Als je wilt doorstromen naar de specialisatie Health Economics van de master Health Economics, Policy & Law hebben we nog een aantal extra toelatingseisen:
- Motivatiebrief: deze kan je uploaden in het EUR Aanmeld Portaal onder het kopje ‘additional documents;
- De toelatingscommissie houdt rekening met eerdere resultaten vooral op het gebied van kwantitatieve onderzoeksmethoden.

Klik hier voor meer informatie over master Zorgmanagement/Health Care Management.

Klik hier voor meer informatie over de master Health Economics, Policy & Law.