Hoe regel je een verblijfplaats

Het regelen van een verblijfsplaats

Behalve dat je een stageplaats moet regelen, moet je uiteraard ook een slaapplaats regelen. Ook hier kun je familie en vrienden vragen of zij hierbij kunnen helpen. Je kunt voorts ook aan de stage-instelling vragen wat de mogelijkheden zijn. Soms hebben instellingen appartementen voor personeel, zoals bijvoorbeeld een zusterflat. Ook kunnen zij een idee hebben waar je in de omgeving zou kunnen verblijven. Ook op het Internet is veel informatie hierover te vinden. Tenslotte kunnen de instanties die vermeld staan op de pagina 'agencies' je helpen bij het vinden van informatie over verblijfsplaatsen. De juiste reisbescheiden regelen
Als je naar het buitenland gaat moet je uitzoeken onder welke voorwaarden je in het desbetreffende land stage mag lopen. Bel hiervoor bijvoorbeeld naar de ambassade. Voor sommige landen moet je een visum hebben of een bewijs van inschrijving aan de universiteit of een brief van de universiteit en dergelijke. Wanneer je brieven vanuit de universiteit moet overhandigen, dan schrijf je zelf de brief. Deze bespreek je met de stagecoördinator. De stagecoördinator zal je helpen met de inhoud van brief en bekijken of ESHPM akkoord gaat met de gegeven informatie of voorwaarden die betrekking hebben op ESHPM. De stagecoördinator zal bij goedkeuring de brief op officieel BMG-papier uitprinten en ondertekenen.