Onderwijs

Erasmus School of Health Policy & Management (ESHPM) is als onderdeel van de Erasmus Universiteit Rotterdam (EUR) toonaangevend in Nederland voor wat betreft onderwijs en onderzoek op het terrein van beleid en management in de gezondheidszorg. ESHPM verzorgt de bacheloropleiding Gezondheidswetenschappen, Beleid & Management Gezondheidszorg en twee initiƫle masteropleidingen voor afgestudeerde bachelors: de master Zorgmanagement en de master Health Economics, Policy & Law. Tevens verzorgt ESHPM een schakelprogramma voor zij-instromers en diverse post-academische opleidingen voor afgestudeerde masters.

De multidisciplinaire benadering van zowel het onderwijs als het onderzoek is uniek. Vakgebieden zoals economie, recht, management en sociale wetenschappen worden gecombineerd. Veel docenten zijn actief in het werkveld en koppelen de wetenschappelijke theorie aan de dagelijkse praktijk. Door de relatieve kleinschaligheid van ESHPM leren studenten en docenten elkaar snel kennen.

Internationalisering staat bij ESHPM hoog in het vaandel. Het aantal buitenlandse studenten, docenten en onderzoekers groeit ieder jaar. Daarnaast zijn er ruime mogelijkheden om als student van ESHPM op uitwisseling te gaan naar een universiteit in het buitenland.