Cursus Cursus 'Kwantitatief inzicht voor juristen'

Kosten

De cursus bestaat uit vijf modules plus een afsluitend examen. De bijeenkomsten vinden plaats op de vrijdagmiddag in het VNAB Kennis- en Ontmoetingscentrum aan de Nieuwe Boompjes te Rotterdam. De prijs van de cursus is €2.495,- exclusief BTW. Een exemplaar van het boek ‘Kwantitatief inzicht voor juristen’ en koffie/thee/versnapering is inbegrepen in de prijs.

Bij de cursus Kwantitatief inzicht voor juristen gaat het er om getallen, kansen en voorspellingen te begrijpen en ze op de juiste wijze te evalueren en in de juiste context te plaatsen. In de huidige tijd ontkomt men niet aan kwantitatieve uitspraken van deskundigen en adviseurs, en ook een jurist moet in staat zijn die uitspraken te plaatsen, en daarbij eventueel de juiste vragen te stellen.

Wat gaat deze cursus mij bieden?

Voor wie is deze cursus geschikt?

Na deze cursus zijn deelnemers in staat om:

• Getallen in de context te plaatsen; Juristen moeten vaak een oordeel maken op getalsmatige informatie en hier kritische vragen over kunnen stellen,
  • Het belang van kansberekening te identificeren in verschillende rechtsgebieden,
  • Het maken, interpreteren en evalueren van kansuitspraken en voorspellingen,
  • De invloed van kunstmatige intelligentie en algoritmes op keuzes van mensen te herkennen.

Deze cursus is geschikt voor elke jurist, ongeacht het jaar van afstuderen.

Het materiaal bevat geen wiskundige formules, en wordt er alleen een beroep gedaan op elementaire rekenvaardigheden (en het gebruik van een rekenmachine).

De modules

De cursus bestaat uit vijf modules plus een afsluitend examen. De modules volgen de opbouw van de minor en het boek ‘Kwantitatief inzicht voor juristen’:

• Module 1: Inleiding (rekenen, van makkelijk naar iets moeilijker) en Basisbegrippen in de statistiek
  • Module 2: Enkelvoudige kansverdeling en Twee stromingen in de statistiek
  • Module 3: Enkelvoudig regressiemodel en Meervoudig regressiemodel
  • Module 4: Voorspellingen maken en evalueren, en Leren van voorspelfouten
  • Module 5: Algoritmes

Elke module betreft een hoorcollege, het zelf maken van oefeningen en daarna het bespreken van de oefeningen.

Docent Philip Hans Franses

De docent

Deze cursus is ontwikkeld door de docent, Philip Hans Franses, Hoogleraar Econometrie. De docent heeft veel ervaring met het les geven aan onervaren studenten, wat bijvoorbeeld blijkt uit het Zebra boek “Voorspellen met modellen” dat veel wordt gebruikt bij profielwerkstukken op de middelbare school, en uit zijn MOOC “Enjoyable Econometrics” dat nu wereldwijd bijna 10000 deelnemers heeft.

Data en locatie

De bijeenkomsten vinden plaats in het VNAB Kennis- en ontmoetingscentrum aan De Nieuwe Boompjes te Rotterdam (locatie onder voorbehoud) op de volgende data en tijdstippen (inloop vanaf 13.15 uur):

DatumModuleTijdstip
Vrijdag 3 septemberModule 1: Inleiding en Basisbegrippen in de statistiek13.30 - 16.30
Vrijdag 10 septemberModule 2: Enkelvoudige kansverdeling en Twee stromingen in de statistiek13.30 - 16.30
Vrijdag 17 septemberModule 3: Enkelvoudig regressiemodel en Meervoudig regressiemodel13.30 - 16.30
Vrijdag 24 septemberModule 4: Voorspellingen maken en evalueren, en Leren van voorspelfouten13.30 - 16.30
Vrijdag 8 oktoberModule 5: Algoritmes13.30 - 16.30
Vrijdag 15 oktoberAfsluitend examenN.t.b.

Certificaat & PO punten

Na afronding van de cursus en het examen ontvangen deelnemers een certificaat van deelname gesigneerd door de decaan van Erasmus School of Law. Dit certificaat kan worden verzilverd voor opleidingspunten bij de NOvA, samen met een overzicht van daadwerkelijk gevolgde uren, een cursusprogramma met een doelgroepbeschrijving. Deze documenten kan de onderwijs coördinator op verzoek bij u aanleveren.

Contact

Wenst u graag persoonlijk contact, omdat u bijvoorbeeld een specifieke vraag heeft over deze cursus? Via onderstaande contactgegevens neemt u contact op met een voorlichter van de leergang die u graag verder helpt.

E.F.C. (Emma) Kunneman MSc.

kunneman@law.eur.nl
Kamer
L5.10 (Sanders Building)

Onderwijscoordinator ESL Executive Education

Kosten

BTW
Niet van toepassing
Aangeboden door
ESL Executive Education
Discipline
Recht
Executive programma
Bekostiging
Privaatonderwijs

Straat en huisnummer.

Wie betaalt de opleiding?
Straat en huisnummer.

De inschrijf- en betalingsvoorwaarden van ESL Executive Education staan op onze website Algemene voorwaarden. Het totale cursusbedrag dient voor aanvang van de cursus te zijn voldaan.
De persoonsgegevens die via dit inschrijfformulier verkregen zijn, worden gebruikt voor cursussen van ESL Executive Education ten behoeve van de deelnemersadministratie en –communicatie. ESL Executive Education gaat vertrouwelijk met deze persoonsgegevens om, met inachtneming van de Algemene Verordening Gegevensbescherming (AVG). Het uitgebreide privacy beleid van de Erasmus Universiteit Rotterdam is na te lezen op Privacy statement.