Double Degree Recht & Bedrijfskunde

Carrièremogelijkheden voor Bachelor Double Degree in Recht en Bedrijfskunde

Afgestudeerden in de Double Degree Recht & Bedrijfskunde kijken tegen een zeer aantrekkelijke arbeidsmarkt aan. De combinatie Rechten en Bedrijfskunde is door werkgevers zeer gewild. Denk maar aan bedrijven waar bedrijfskundige en juridische vraagstukken een grote rol spelen of aan de overheid, die bij het bepalen van haar beleid gebonden is aan de grenzen die het recht haar stelt.

Veel afgestudeerde Recht en Bedrijfskundestudenten kunnen terecht komen in de advocatuur, accountancy, belastingadvisering, maar zij kunnen ook werkzaam zijn bij de overheid, multinationals, een universiteit of een eigen bedrijf starten.

Double Degree en maatschappij

De wereld van de bedrijfskundige is dagelijks in het nieuws. Denk maar aan reorganisaties bij multinationals, fusies en overnames, management buy-outs en privatisering van overheidsbedrijven. Een bedrijfskundige combineert kennis en kunde om dynamische bedrijfsprocessen te begrijpen en te managen. De dynamische bedrijfsprocessen worden steeds vaker verweven met het hedendaagse recht. Gelet op deze verwevenheid, die de laatste jaren steeds beter zichtbaar is, ben jij als Double Degree-student iemand die erg gewild is door werkgevers.

Vraagstukken uit de praktijk

Met de Double Degree in Recht & Bedrijfskunde zie je de bedrijfskundige kant van vraagstukken. Tegelijkertijd begrijp je ook de juridische component. Zo leer je bij Bedrijfskunde hoe je een bedrijf moet managen terwijl je bij Rechten leert met welke juridische regels je rekening dient te houden.

Stel dat het bedrijf waar jij werkt wordt overgenomen door een ander bedrijf. Hoe moet je dit managen? Hoe leid je de het verkoopproces in goede banen, rekening houdend met bijvoorbeeld klanten, leveranciers en personeel? Met welke juridische regels rondom bedrijfsovernames dien je rekening te houden? Wat zijn de rechten van de werknemers? Met kennis van zowel Bedrijfskunde als Rechten op zak, ben jij in control en geef je goed advies.