Double Degree Recht & Bedrijfskunde

Toelatingseisen voor Bachelor Double Degree in Recht en Bedrijfskunde

De 7.0-norm

Om toegelaten te worden tot de Double Degree in Recht & Bedrijfskunde moet je gemiddeld minimaal een 7.0 (niet-afgerond) staan op je vwo eindlijst van de middelbare school. Dit wordt bepaald aan de hand van alle afgeronde cijfers van het gemeenschappelijk en het profieldeel en het hoogste cijfer van het keuzedeel. Van het gemeenschappelijk deel telt het cijfer voor de rekentoets niet mee, het combinatiecijfer telt wel mee.

Let op! De opleiding Bedrijfskunde vereist minimaal Wiskunde A om toegelaten te worden tot de bachelor Bedrijfskunde en dus ook tot de Double Degree in Recht & Bedrijfskunde.

Studiekeuzecheck

Nadat je jezelf hebt aangemeld voor een bacheloropleiding ontvang je tweemaal een vragenlijst (studiekeuzecheck). Deze ontvang je voor zowel de opleiding Bedrijfskunde als voor de opleiding Rechtsgeleerdheid/Fiscaal Recht.

De vragenlijst helpt je om te kijken of je een studie hebt gekozen die aansluit bij jouw interesses, capaciteiten en verwachtingen. Het invullen van deze vragenlijsten is een verplicht onderdeel van je inschrijving.

Naast de vragenlijsten is aanwezigheid bij een studiekeuzebijeenkomst bij de opleiding Bedrijfskunde verplicht! Je neemt deel aan een verplichte bijeenkomst waarin je jouw beeld van de studie Bedrijfskunde kunt toetsen door een dag te ervaren hoe het is om te studeren aan de Rotterdam School of Management (RSM). Je gaat in teams aan de slag met een case, speelt een RSM quiz en krijgt een antwoord op al jouw vragen. 

Zij-instroom na eerste studiejaar

Ben je momenteel eerstejaarsstudent Bedrijfskunde, Rechtsgeleerdheid of Fiscaal Recht? Als je van een van deze drie studies alle 60 studiepunten uit het eerste jaar haalt met minimaal een gewogen gemiddelde van 7.0, dan kun je aan het begin van je tweede studiejaar alsnog in de Double Degree instromen. De achterstand die je hebt ten opzichte van het geadviseerde studieschema is dan nog goed in te halen.

Als je geen vwo-diploma hebt met een 7.0 of hoger kun je beginnen met alleen de studie Bedrijfskunde of alleen de studie Rechtsgeleerdheid of Fiscaal Recht. Als je bij de studie die je kiest alle 60 studiepunten uit het eerste jaar haalt met minimaal een gewogen gemiddelde van 7.0, dan kun je in het tweede jaar alsnog in de Double Degree instromen.

Als je al Bedrijfskunde studeert en je inschrijft voor de Double Degree moet je de vragenlijst van Rechtsgeleerdheid of Fiscaal Recht invullen. Als je al Rechtsgeleerdheid of Fiscaal Recht studeert en je inschrijft voor de Double Degree moet je de vragenlijst van Bedrijfskunde invullen en deelnemen aan een studiekeuzebijeenkomst van de opleiding Bedrijfskunde.