Rechtsbijstand aan EGZ-slachtoffers

Inleiding

De specialisatieopleiding is bedoeld voor advocaten werkzaam in het privaatrecht en het strafrecht die slachtoffers van EGZ-misdrijven bijstaan.

Belangrijkste Feiten & Cijfers

Type
Cursus
Tijdsduur
13 dagen
Voertaal
Nederlands
Bekostiging

private

Startdatums

De specialisatieopleiding zal in de periode van oktober 2019- april 2020 voor de derde maal in Utrecht aangeboden worden.

  • dinsdag 1 okt 2019

    Tijdsduur: 13 dagen

Ter verbetering van de rechtsbijstand aan slachtoffers van ernstige gewelds- en zedenmisdrijven (EGZ) verzorgen het Willem Pompe Instituut voor Strafrechtswetenschappen van de Universiteit Utrecht (de faculteit Recht, Economie en Organisatie in samenwerking met de afdeling Executive Onderwijs) en de Erasmus Universiteit Rotterdam een specialisatieopleiding ‘Bijstand aan EGZ-slachtoffers’. De opleiding is tot stand gekomen op initiatief van de Stichting LANGZS en het Ministerie van Veiligheid en Justitie.
De specialisatieopleiding is bedoeld voor advocaten werkzaam in het privaatrecht en het strafrecht die slachtoffers van EGZ-misdrijven bijstaan. Gelet op de inhoud en de opzet van de opleiding is de opleiding tevens relevant voor advocaten die slachtoffers van andere misdrijven bijstaan.

In de opleiding staan de volgende hoofdthema’s centraal:

  • Privaatrechtelijke mogelijkheden tot schadeverhaal;
  • Strafrechtelijke mogelijkheden tot uitoefening van slachtofferrechten en tot behartiging van de belangen van de belangen van slachtoffers;
  • Inzichten uit de victimologie: psychologische aspecten slachtofferschap.

Deze hoofdthema’s worden in 13 bijeenkomsten van de opleiding verder uitgediept. De specialisatieopleiding zal in de periode van oktober 2019- april 2020 voor de derde maal in Utrecht aangeboden worden.

Contact

Heeft u vragen (over aanmelding voor deze opleiding)? Neem contact met ons op via Executiveonderwijs.REBO@uu.nl of 030 253 9178. Wij helpen u graag.

Feiten & Cijfers

Kosten

€ 3655 (BTW-vrij)

BTW
Niet van toepassing
Begindatum
dinsdag 1 okt 2019
Tijdsduur
13 dagen
Aangeboden door
Erasmus School of Law
Discipline
Privaatrecht
Type
Cursus
Voertaal
Nederlands
Locatie

Binnenstad Utrecht

Bekostiging

private

Inschrijving

Vergelijk @count opleiding

  • @title

    • Tijdsduur: @duration
Vergelijk opleidingen